Terricabras tanca la llista electoral d’Esquerra a Girona per aconseguir “una República de justícia i llibertat”

El catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona posa en valor les eleccions del 14F: “Ens juguem un Parlament i un Govern forts”

Josep-Maria Terricabras ha acceptat tancar la llista d’Esquerra Republicana per a les eleccions del 14F a Girona perquè “Esquerra aborda les qüestions de justícia social que poden fer que la República per la qual treballem sigui una República de justícia i llibertat”. Amb aquest convenciment, el filòsof, catedràtic a la Universitat de Girona i eurodiputat d’Esquerra del 2014 al 2019, va dir sí a la proposta de la cap de llista, Teresa Jordà, i d’Oriol Junqueras i Marta Rovira.

“Les eleccions del 14F són molt importants: ens hi juguem un Parlament i un Govern forts, que combatin decididament les desigualtats i respectin les diferències entre tots; només així començarem a ser una República de ciutadans iguals i lliures”, assevera Terricabras.

Nascut a Calella el 1946, és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, on també es va doctorar en Filosofia i Ciències de l’Educació. Ha realitzat estades d’investigació a la Universitat de Münster (Alemanya), al St. John’s College de Cambridge (Anglaterra) i a la Universitat de Califòrnia, Berkeley (EUA). Actualment, és catedràtic emèrit de Filosofia a la Universitat de Girona i la seva especialitat és la filosofia contemporània, sobretot l’obra de Ludwig Wittgenstein.

També és membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans, president del Comitè de Seguiment de la Declaració Universal de Drets Lingüístics i membre de l’Assemblea Nacional Catalana.

A nivell polític, ja va tancar la candidatura d’Esquerra Republicana per la demarcació de Girona com a independent a les eleccions del 2012. Més tard, al 2014, va ser el candidat dels republicans a les eleccions al Parlament Europeu i va aconseguir ser la llista més votada a Catalunya. Un cop a l’Eurocambra, va ser escollit president del grup de l’Aliança Lliure Europea i va treballar per a una Europa més democràtica, per a la protecció dels drets humans arreu del món i per donar veu als anhels de la ciutadania de Catalunya.

La candidatura gironina d’Esquerra pel 14F consta d’aquests noms:

 1. Teresa Jordà i Roura
 2. Sergi Sabrià i Benito
 3. Anna Caula i Paretas
 4. Bartomeu Compte i Masmitjà
 5. Laia Cañigueral i Olivé
 6. Jordi Orobitg i Solé
 7. Anna Torrentà i Costa
 8. Jaume Butinyà i Sitjà
 9. Anna Tresserras i López
 10. Montse López i Amor
 11. Andreu Llimós i Parcerisa
 12. Sílvia Monar i Aynier
 13. Arnau Benac i González
 14. Bouchra Benlamin El Manllem
 15. Narcís Fajula i Aulet
 16. Ester Piris i Casas
 17. Josep-Maria Terricabras i Nogueras