Torrent trasllada el seu malestar a Zoido pel desplegament policial a la Ciutadella

El president del Parlament exigeix explicacions al ministre d'Interior i ser informat amb antel·lació

El president del Parlament, Roger Torrent, ha enviat una carta al ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, on expressa el seu malestar pel desplegament inusual, i sense avís previ, de cossos de seguretat de la Policia Nacional al parc de la Ciutadella, on té la seu el Parlament de Catalunya, i les tasques policials que aquests han dut a terme en la xarxa de clavegueram durant els darrers dies.

En la missiva, enviada aquest divendres, el president de la cambra catalana explica que en cap moment s’ha comunicat formalment aquest desplegament policial per part del ministeri espanyol. Un gest que considera una “deslleialtat institucional”.

En aquest sentit, el president Torrent exposa que la presència policial ha provocat incertesa i una alarma innecessària en el personal al servei de la cambra, en els treballadors dels equipaments públics situats al parc i en el conjunt de la ciutadania. I més, “en el cas que no existeixi cap amenaça de caràcter extraordinari per a la seguretat en la zona”, recull la carta.

Per tot plegat, el president del Parlament de Catalunya sol·licita al ministre Zoido que els òrgans de govern de la cambra catalana siguin informats de manera urgent de les causes i dels objectius que justifiquen aquest operatiu policial. Tanmateix, demana que, per via oficial, es garanteixi que aquest operatiu no pertorbarà el normal funcionament de la institució.

Etiquetes