El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a la Paeria / ACN
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a la Paeria / ACN

La dotació es destinarà a polítiques actives d’ocupació per donar resposta a l’afectació econòmica del tancament perimetral del juliol

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina 1,5 milions d’euros en un pla específic de recuperació econòmica i social a la ciutat de Lleida i el Segrià. La dotació té per objectiu impulsar polítiques actives d’ocupació a la zona, després de l’afectació econòmica que va patir durant el confinament perimetral del passat mes de juliol per frenar la Covid-19.

En aquest sentit, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha assegurat que vol “donar les màximes eines a les administracions més properes al ciutadà perquè puguin donar resposta a través de polítiques actives d'ocupació, l'apoderament de les persones i l'acompanyament al teixit productiu”. El conseller també ha assegurat que la Generalitat té “una mirada específica cap als veïns que van patir un confinament més fort que la resta de Catalunya”, com és el cas del Segrià.

Per la seva banda, l’alcalde de la Paeria de Lleida, Miquel Pueyo, ha valorat positivament aquesta mesura del Govern per pal·liar la crisi "econòmica i anímica" que va suposar el confinament perimetral per a tots els veïns i veïnes, especialment a l’hostaleria i el comerç.

Els destinataris d’aquesta mesura seran el Consell Comarcal del Segrià i la Paeria. Serà el propi territori, amb l’acompanyament del SOC, l’encarregat d’elaborar i implementar el pla per fomentar l’ocupació i ajudar el teixit productiu.

Aquest milió i mig d’euros per reforçar les polítiques actives d’ocupació a Lleida i el Segrià se suma als ajuts que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va posar en marxa al maig de manera urgent per fer front a les conseqüències de la Covid-19, amb una dotació total de 59,29 milions d’euros.

 L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, a la Paeria / ACN
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, a la Paeria / ACN