El conseller Chakir El Homrani atén els mitjans de comunicació / ACN
El conseller Chakir El Homrani atén els mitjans de comunicació / ACN

La mesura pretén beneficiar fins a 6.000 professionals del sector cultural

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el departament de Cultura, impulsen una nova línia d’ajuts de 5 milions d’euros per als treballadors i les treballadores de l’àmbit de les arts escèniques. La subvenció preveu beneficiar fins a 6.000 professionals. Ambdós departaments aposten perquè la dotació ajudi els membres del sector cultural a mantenir la seva activitat creativa i garantir els seus drets laborals bàsics.

“Les arts escèniques són un dels sectors que han hagut de quedar paralitzats com a conseqüència de l’estat d’alarma”, ha constatat el conseller de Treball, Chakir El Homrani, qui ha recordat que, a més, “es tracta d’un col·lectiu professional massa sovint precaritzat”. De fet, El Homrani ha destacat que, a Catalunya, “entre el 20 de febrer i el 20 d’abril, la pèrdua d’afiliació a la Seguretat Social de persones treballadores de l’àmbit cultural ha sigut 3,5 vegades superior a la mitjana de l’economia catalana”.

L’ajut està previst per a aquelles persones professionals de l’àmbit de les arts escèniques que hagin patit una “reducció dràstica” dels seus ingressos, ha explicat El Homrani. En aquest sentit, la mesura vol abordar els casos de treballadors per compte aliè, l’activitat dels quals hagi cessat a causa de la Covid 19, així com dels treballadors per compte propi que hagin hagut de reduir o suspendre l’activitat degut a la crisi del coronavirus.

La caiguda d’ingressos ha de ser involuntària, produïda entre el març i l’abril del 2020, i ha de suposar una reducció del 30% respecte la facturació del mateix període l’any 2019. La mitjana d’ingressos de la persona sol·licitant entre el març i l’abril no pot ser superior a 2.098€. La dotació total de la línia d’ajuts és de 5 milions d’euros, amb un màxim de 1.024€ per sol·licitant, realitzats en un pagament únic. L’ajut es podrà començar a sol·licitar a finals de la setmana vinent.

“Hem de donar resposta a la situació dels treballadors i les treballadores del món de la cultura”, ha defensat El Homrani, i ha clos que “necessiten un suport específic, i això fem amb aquesta ajuda”.

És la tercera ajuda impulsada directament pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies, arrel de la crisi del coronavirus, després de l’ajuda per a treballadors afectats per un ERTO que no havien cobrat la prestació, i una ajuda extraordinària per a autònoms.

Etiquetes