Inspecció de Treball aflora 13.000 llocs de treball de l’economia submergida a Catalunya

El conseller El Homrani es mostra orgullós del resultat assolit i de l’avenç en la millora de condicions dels treballadors

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha presentat els Objectius 2020 de la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) i el balanç d’activitat durant els tres primers trimestres de 2019. Així, la Inspecció de Treball ha fet aflorar 13.028 llocs de treball de l’economia submergida a Catalunya, un 3,5% més que el mateix període de l’any passat.

Del balanç presentat avui també cal ressaltar el creixement, d’un 26%, del nombre de contractes temporals transformats en indefinits gràcies a l’Inspecció de Treball. Així, de gener a setembre 9.591 contractes temporals han passat a indefinits, en el mateix període del 2018 en van ser 7.585.

El conseller ha valorat positivament aquestes dades i ha assegurat que treballaran “les prioritats amb els agents econòmics i socials per fer de la Inspecció de Treball una aliada pels drets dels treballadors i per la competència lleial entre les empreses”.

Així mateix, El Homrani ha posat èmfasi en el control del treball i el descans de treballadors i treballadores “perquè és la primera causa de denúncia davant la Inspecció de Treball” i ha afirmat que la prioritat és la persecució del frau en la contractació temporal.

Treballarem les prioritats amb els agents econòmics i socials per fer de la Inspecció de Treball una aliada pels drets dels treballadors i per la competència lleial entre les empreses
Chakir El Homrani Conseller d'Afers Socials, Treball i Famílies

Les denúncies a la Inspecció de Treball de Catalunya han incrementat un 11% en total, arribant a les 9.087. Les matèries que més denúncies han rebut són: relacions laborals (4.362), Seguretat Social (2.623), seguretat i salut (1.513) i d'ocupació i persones estrangeres (589).

Prioritats i objectius pel 2020

El conseller ha anunciat un conjunt de prioritats i objectius que la Inspecció de Treball s’ha marcat per al 2020, de les quals destaquen el control del temps de treball, la igualtat, la discriminació per raó de gènere i persones discapacitades, el frau en la contractació temporal i la sinistralitat.

Totes aquestes propostes seran plantejades al Consell de Relacions Laborals per rebre les aportacions dels agents socials i econòmics.