Treball garanteix el pagament a les entitats de serveis socials fins i tot dels serveis que han hagut de tancar pel COVID-19

El departament finançarà el 100% dels imports i destinarà els professionals a reforçar altres serveis d’atenció a les persones en la crisi del coronavirus

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha signat una resolució que dóna doble resposta als neguits del teixit social del nostre país:

  1. Garantir el 100% del pagament dels serveis socials, també dels centres que han tancat davant l'emergència sanitària.
  2. Facilitar la reorganització de recursos humans per donar resposta a les necessitats de personal dels centres residencials i l'atenció domiciliària, que continuen en funcionament, ja que es consideren serveis essencials.

El conseller, El Homrani, ha explicat que amb aquesta resolució "s'abonarà el 100% dels imports, encara que el servei estigui tancat, per garantir els ingressos al teixit d'entitats que presten servei a col·lectius de persones vulnerables".

La reorganització de recursos humans afectarà tant a centres públics com als privats que configuren part del Sistema català de Serveis Socials i que garanteix la no-suspensió de cap contracte de l'àmbit social. "Aprofitem tot el personal dels serveis que no estan en funcionament per fer front a la situació d'emergència sanitària, donant suport i incorporant-se en altes àmbits amb més necessitats, com el sector residencial i l'atenció domiciliària", ha detallat El Homrani.

La resolució impulsada pel departament permetrà garantir la mobilitat funcional i ja hi ha centres de dia i del sector de la discapacitat que ja han començat a treballar en aquesta línia.