Tresserras: 'Volem ser la referència de les esquerres catalanes en el procés de transició nacional'

Joan Manuel Tresserras ha presentat avui la ponència de la Conferència Nacional per la República Catalana. El coordinador de la ponència ha assegurat que 'volem ser la referència de les esquerres catalanes en el procés de transició nacional'. En aquest sentit, ha afegit que 'la ponència servirà per dialogar amb d'altres forces progressistes, ja que cap esquerra es pot quedar al marge d'un procés que que pot servir per provocar un canvi social'.

Tresserras ha analitzat que 'a Catalunya els últims anys s'esta produint una transformació social profunda, un canvi en l'hegemonia social. Les classes dirigents tradicionals catalanes fa temps que a Catalunya ni manen ni decideixen. S'ha construït un nou bloc social conformat principalment per gent treballadora (professionals liberals, treballadors il·lustrats, emprenedors, etc.) que entèn que si volem un país ens l'hem de fer nosaltres'.

Joan Manuel Tresserras ha definit la ponència com 'un artefacte' que 'reflecteix l'esforç de fer el pas de la ideologia a la política'. El coordinador de la ponència ha recordat que 'Esquerra Republicana vam mantenir durant molts anys la convicció que la independència s'assoliria a través de la construcció d'una gran majoria social. El país s'ha mogut, la nostra agenda política ha guanyat els últims anys una progressiva centralitat, i nosaltres també ens hem de moure articulant un projecte concret'. 'Ens hem de convèncer que podem estar en posició d'assumir la responsabilitat de ser l'eix fonamental en la construcció d'un nou Estat', ha conclòs.

La ponència de la Conferència Nacional per la República Catalana ha estat aprovada, amb 677 vots a favor, 2 vots en contra i 7 vots en blanc.

Conferència Nacional 2013. Ponència política