Oriol Junqueras, amb el novel de la pau Pérez Esquivel / Daniel Buscafusco
Oriol Junqueras, amb el novel de la pau Pérez Esquivel / Daniel Buscafusco

Agenda del viatge del president republicà a Amèrica Llatina: Argentina

En la seva estada a l’Argentina, el president republicà, Oriol Junqueras, s’ha trobat amb Adolfo Pérez Esquivel, guanyador del Premi Nobel de la Pau l’any 1980 pel seu compromís amb la democràcia i els drets humans a l’Amèrica Llatina. La conversa ha girat entorn de l’activisme pels drets humans i la lluita contra la repressió, amb una perspectiva històrica. També sobre la situació actual de Catalunya i el país llatinoamericà.

Junqueras també s’ha reunit amb múltiples representants institucionals del país llatinoamericà. Entre elles, el president s’ha reunit amb la Ministra de Gènere del govern de la Província de Buenos Aires, Estela Diaz. Han parlat de les lluites compartides en matèria d’igualtat i transformació feminista, així com dels reptes globals, de Catalunya i d’Argentina.

A més, Junqueras ha tingut l’ocasió de fer una conferència a la Universitat de Buenos Aires, així com una a la Universitat Nacional de La Plata. El president també ha visitat la Casa Rosada i ha compartit una estona amb la comunitat catalana a l’Argentina.

La setmana vinent, el president republicà serà a Xile, on tindrà l’oportunitat de reunir-se amb representants electes i governamentals xilens, així com persones que han tingut un paper actiu en el Procés Constituent que ha viscut recentment el país. Finalment, Junqueras també farà una conferència a la Universitat de Xile.