Vergés: 'Quedar-nos a casa el cap de setmana és imprescindible per fer front al coronavirus i no saturar el sistema sanitari'

Salut ha fet una crida a seguir les recomanacions i ser responsables socialment per evitar el contagi del COVID-19

A les portes del cap de setmana, el Departament de Salut ha fet una crida a quedar-se a casa, a seguir les recomanacions de distanciament social, també dins de casa, i respectar les mesures d'higiene. La consellera de Salut, Alba Verges, ha explicat que "si ens mantenim a casa, amb aquesta responsabilitat social, podrem fer front al coronavirus i, encara més important, ajudarem al nostre sistema sanitari a estar menys tensat". "Sabem que són mesures dures, però estem convençuts que són les mesures que calen per mitigar la propagació del COVID-19" ha destacat la consellera Alba Verges.

Les pròximes setmanes la tensió augmentarà, ja que es preveu que el nombre de casos de contagi segueixi creixent, "estem intentant preparar-nos el màxim de bé perquè aquesta epidèmia sigui el menys dura possible per la nostra ciutadania", ha afegit la consellera.

Salut ha destacat la importància de la col·laboració i la responsabilitat de la ciutadania. "L'app STOP COVID19 CAT és una eina molt útil per donar resposta a la ciutadania en efectes de salut, però també per fer un seguiment de la situació” ha explicat Verges. Fins al moment, 250.000 persones ja han contestat el test de l'app i han facilitat informació al departament per fer un seguiment del seu estat de salut.

Sabem que són mesures dures, però estem convençuts que són les mesures que calen per mitigar la propagació del COVID-19
Alba Vergés

Transparència davant de tot

Avui el Departament de Salut ha donat a conèixer l'inici del brot de COVID-19 a la zona d’Igualada i la Conca d'Òdena. "Explicar que ha passat ajuda a la ciutadania a entendre perquè estem prenent aquestes mesures", ha explicat la consellera Vergés. També, han donat a conèixer com s'ha preparat l'hospital d'Igualada posant en marxa un pla de contingència per centrar l'atenció sanitària en el COVID-19. De la mateixa manera, aquest pla de contingència es farà en tots els hospitals de Catalunya per assegurar que aquelles persones més greus puguin ser ateses als nostres hospitals.


La consellera Alba Vergés ha acabat la seva intervenció agraint la tasca imprescindible dels i les sanitàries de Catalunya per una millor gestió del sistema, preparant els plans de contingència, aplicant-los i repartint-se la feina per no deixar d'atendre les persones que tenen COVID-19 però tampoc aquelles atencions sanitàries imprescindibles.