El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant la seva intervenció a la comissió d'Economia i Hisenda al Parlament
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant la seva intervenció a la comissió d'Economia i Hisenda al Parlament

Pere Aragonès presenta un nou pla per prevenir i reduir el frau fiscal que inclou la publicació de llistes de deutors tributaris per sobre d'un milió d'euros

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha destacat, en comissió parlamentària, que “la lluita contra el frau fiscal és una prioritat" pel Govern de la Generalitat. En quatre anys "hem recaptat 740 milions d’euros de més” gràcies a les 207.685 actuacions contra el frau fiscal, ha detallat.

Aragonès ha posat en valor la feina feta per l’anterior vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, qui va impulsar el primer Pla de prevenció i reducció del frau fiscal 2015-2018: “Com deia Junqueras, els diners estan millor invertits en serveis públics i polítiques socials que no en les butxaques d’aquells que oculten les seves obligacions”, ha recordat. El frau fiscal és actualment un problema de primera magnitud i “es calcula que a Espanya s’estan deixant de recaptar uns 70.000 milions d’euros”, ha assegurat el vicepresident.

Com deia Junqueras, els diners estan millor invertits en serveis públics i polítiques socials que no en les butxaques d’aquells que oculten les seves obligacions
Pere Aragonès Vicepresident del Govern i conseller d'Economia

Segons Aragonès, “el procés de transformació i desplegament de l’Agència Tributària de Catalunya en els darrers anys ha permès el canvi de model cap a una administració tributària moderna, eficaç i eficient”. De fet, el primer pla de lluita contra el frau fiscal ha obtingut un grau d’assoliment del 85%. En aquest sentit, el vicepresident ha afegit que des del Govern tenen “l’objectiu d’impulsar una administració tributària referent en la lluita contra el frau fiscal i en la prestació de serveis” i ha presentat els grans trets del nou Pla de prevenció i reducció del frau fiscal 2019-2022.

Aquest nou pla s’estructura en 75 mesures, 29 de noves respecte l’anterior, i es divideixen en quatre eixos: prevenció, control, implicació social i organització. Destaquen algunes actuacions com la publicació de llistes de deutors tributaris que estiguin per sobre d'un milió d’euros, la creació d’una app mòbil de l’Agència Tributària per poder realitzar alguns tràmits o l’elaboració d’un portal de subhastes públiques de béns embargats, entre d’altres mesures.

Etiquetes