La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa / Marc Puig

La portaveu republicana ha posat en dubte la voluntat real del govern espanyol d'aprovar els pressupostos amb el suport d’Esquerra Republicana

El govern espanyol no està generant les condicions favorables per a la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat”. Aquesta ha sigut l’advertència que la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha reblat contra el PSOE i Podemos.

No estan fent la feina” ha constatat Vilalta. Per una banda, la portaveu republicana ha recordat que el govern del PSOE atempta repetidament contra la llengua catalana, i ha fet referència a l’avantprojecte de la nova llei audiovisual espanyola, la qual no vetlla per la defensa i la protecció del català. Segons Vilalta, es tracta d’un “incompliment dels acords amb la ciutadania del país”, cosa que no genera un clima favorable per a la negociació anual. Per altra banda, la portaveu ha acusat el PSOE d’intentar “escapar-se de la taula de negociació” i de defugir el “marc de la resolució política del conflicte”.

Per tot això, Vilalta es pregunta si realment el PSOE té la intenció d’aprovar els pressupostos de l’Estat. “Si realment volen aprovar-los, i volen comptar amb Esquerra Republicana, ho estan fent molt malament. Ho estan fent tot al revés” ha afirmat la republicana. Vilalta ha instat, per tant, el govern Espanyol, a “fer que les coses passin”, així com a generar les condicions necessàries per establir un marc negociador.

  Vilalta adverteix el govern del PSOE: “No estan fent la feina”

Solidaritat contra el Tribunal de Cuentas

Marta Vilalta també ha condemnat el rebuig del Tribunal de Cuentas a les fiances presentades per l’Institut Català de Finances. “Davant de qualsevol acte de repressió estem obligats a exercir la nostra solidaritat”, ha declarat Vilalta, que ha reiterat, en la línia del que va expressar el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, durant el Consell Nacional del partit, que “no ens podem permetre el luxe de deixar cop independentista sol”.

En aquest sentit també ha deixat clar que les decisions preses en el marc “d’acompanyar i donar suport” a les persones víctimes de la repressió econòmica, “es van fer de forma coordinada amb totes les formacions afectades”. De fet, Vilalta assegura que “es continuarà fent així”, perquè aquesta és la manera de llançar un missatge clar a l’Estat: “mitjançant la repressió no podran amb nosaltres”.


Suport a la declaració d’Aiete

Finalment, la portaveu republicana també ha volgut posar en valor la declaració de l’esquerra abertzale en el marc del desè aniversari de la Conferència Internacional d’Aiete, una declaració en què es reconeix que “el patiment i el dolor que van patir les víctimes d’ETA no s’hauria d’haver produit mai”.

“Es tracta d’una declaració valenta i d’una enorme responsabilitat política, que demostra compromís amb els drets humans, i que aposta per la pau i la no violència”, ha explicat Vilalta, i ha assegurat que “el diàleg i la negociació són la manera més efectiva de resoldre els conflictes polítics”.

En aquest sentit, Vilalta ha agraït i felicitat els líders de l’esquerra abertzale, i ha clos que, ara, “és hora de posar fi a la política penitenciària d'excepció cap als presos bascos i d'avançar en la recerca de solucions”.

Etiquetes