La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta.
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta.

La portaveu d’Esquerra Republicana apunta a una possible maniobra de la Moncloa i demana que no hi hagi “un 155 encobert”

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha posat en valor aquest dilluns que existeix “un consens polític molt ampli” per a ajornar les eleccions al Parlament fins el 30 de maig i rebutjat els intents de bloquejar l’ajornament als tribunals. “Esperem que no s’hi fiquin ni el poder judicial ni el poder econòmic, que pressiona perquè es facin les eleccions”, ha expressat Vilalta, que ha apuntat a una possible maniobra des de la Moncloa: “Volen tornar a fer un nou 155, en aquest cas aprofitant la pandèmia, per influir en la política catalana”.

La portaveu d’Esquerra Republicana ha acusat el PSC de fer “electoralisme” amb la data dels comicis, pressionant “amb el seu entorn” per a celebrar-los en plena pandèmia, una actitud que ha qualificat de “cinisme, frivolitat i irresponsabilitat” . “Avui hem conegut una primera impugnació impulsada per la Lliga Democràtica, un partit que havia estat negociant amb el PSC per formar una coalició pel 14F. Finalment no van arribar a un acord, però avui fan la feina bruta”, ha apuntat.

Sembla que l’última preocupació del PSC del ministre candidat Illa són els ciutadans de Catalunya
Marta Vilalta Secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana

Vilalta ha subratllat que qui continuï defensant que cal mantenir la data de les eleccions “haurà d’explicar molt bé per què vol exposar la ciutadania davant del virus”, i ha recordat que el mateix ministre de Sanitat i avui candidat del PSC, Salvador Illa, va defensar l’ajornament electoral en els casos de Galícia i el País Basc. “Sembla que l’última preocupació del PSC del ministre candidat Illa són els ciutadans de Catalunya; només els mouen i els preocupen els seus interessos electorals, no salvar vides”, ha sentenciat.

Respecte a les pressions del món empresarial per mantenir la data del 14 de febrer, la portaveu ha assenyalat que es tracta d’una “confusió habitual de les fronteres entre el poder econòmic i el poder polític” i ha afirmat que “no es pot produir mai més”. “Aquestes eleccions també van d’això, de barrar el pas als que han manat sempre. Hem de trencar amb 40 anys d’alternança sociovergent a la presidència de la Generalitat també per trencar amb aquestes dinàmiques”, ha conclòs.

Etiquetes