Vilalta, al PSOE: “Esquerra Republicana no renunciarà mai a cap via democràtica i pacífica per aconseguir la República catalana”

La portaveu republicana retreu als socialistes que "només Esquerra Republicana parla per Esquerra Republicana” i avisa que la via de la negociació s’allunya “amb xantatges i volent dinamitar un possible acord”

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha recordat al PSOE que els republicans “no renunciarem mai a cap via democràtica i pacífica per aconseguir la República catalana, ho hem defensat sempre al llarg de més de 80 anys i ho seguirem defensant fins que sigui una realitat”, ha afegit.

En aquest sentit, Vilalta ha carregat contra els socialistes i ha assegurat que “el senyor Ábalos no és el portaveu d’Esquerra Republicana”, després que el ministre en funcions assegurés que els republicans han renunciat a la via unilateral. “Només pot parlar per Esquerra Republicana la seva gent i els seus representants”, ha afirmat Vilalta. A més, la portaveu nacional ha avisat al PSOE: “Que no filtri informacions que no són veritat. Si surten públicament a parlar per Esquerra Republicana dient coses que mai hem dit i mai direm, estan allunyant l’acord que suposadament volen".

Per últim, Vilalta ha assegurat que Esquerra Republicana segueix “apostant per la via de la negociació per tal de poder activar la via política” per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. Tot i així, Viltalta ha advertit al PSOE que els que s’allunyen de la via política “són aquells que fan xantatges per accelerar una possible investidura”, ha conclòs la republicana.

Etiquetes