La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa aquest dilluns.
La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa aquest dilluns.

La portaveu d’Esquerra Republicana defensa que “l’amnistia és l’única manera d’acabar amb la causa global contra l’independentisme” la setmana en què els presos i preses polítiques viatjaran a Brussel·les i Estrasburg

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha posat en valor aquest dilluns el retrobament entre els presos i les preses polítiques i les persones exiliades, després que la setmana passada Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa visitessin la secretària general del partit, Marta Rovira, en el seu exili a Ginebra i la mateixa setmana en què aniran a Estrasburg i Brussel·les per veure’s amb els companys i companyes a l’exili, entre ells el president Puigdemont.

“Aquestes imatges ens recorden, però, que la repressió continua més vigent que mai i que no podem normalitzar aquesta situació”, ha avisat Vilalta, que ha assegurat que “aquells qui creguin que es pot normalitzar la situació sense resoldre el conflicte polític, s’equivoquen i molt”.

La portaveu republicana ha explicat que els presos i preses polítiques viatjaran aquest dimarts a Estrasburg “per denunciar i explicar la situació de repressió, la persecució i l’extorsió econòmica”. “El Tribunal de Cuentas n’és l’exemple més recent, amb una persecució obsessiva cap a l’independentisme, ara amb l’acció exterior”, ha apuntat.

Atès que la repressió continua, ha subratllat Vilalta, “és més necessària que mai una solució global, que es diu amnistia. És l’única manera d’acabar amb la causa global contra l’independentisme”. “La solució al conflicte passa per més democràcia i per acabar amb la repressió, i per tant pel referèndum i l’amnistia, que evidentment portarem a la propera reunió de la mesa de negociació la tercera setmana de setembre”, ha explicat. “Són unes propostes que aglutinen a la majoria de la ciutadania de Catalunya i cal que arribin a aquesta mesa amb la màxima fortalesa possible”, ha conclòs.

Etiquetes