Marta Vilalta en roda de premsa
Marta Vilalta en roda de premsa

La portaveu d'Esquerra Republicana destaca que el Govern republicà treballa pels grans consensos del país i estén la mà per arribar a acords amb totes les forces que els defensin: "Els qui se’n desmarquin hauran d’explicar per què ho fan"

“Tenim molt de marge per trobar-nos en la defensa del benestar social i el progrés econòmic, en la lluita antirepressiva i en treballar per resoldre el conflicte polític amb l’Estat amb un referèndum d’autodeterminació”. Així d’optimista s’ha mostrat la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, en roda de premsa, sobre la nova etapa que enceta el govern republicà.

La portaveu republicana ha destacat que el Govern “ha deixat enrere el soroll” i treballa ja per “tirar endavant el país i la seva gent”. Així, se n’ha referit com un “govern de coalició amb la ciutadania”, i que estén la mà per arribar a acords amb totes les forces polítiques que defensin els grans consensos de país.

“Els qui se’n desmarquin hauran d’explicar per què ho fan”, ha afirmat Vilalta referint-se a la possibilitat d’arribar a acords amb aquestes forces polítiques, perquè assegura que la ciutadania demana “menys soroll, més feina, i resultats”. Així, la republicana espera “que tothom avantposi els interessos col·lectius del país per davant dels del seu partit”.

Finalment, Vilalta ha criticat que el PSC estengui la mà a Catalunya mentre incompleixen amb el país des del govern de l’Estat, “El PSC està lluny de donar solucions al país, no poden fer veure que no és el seu partit qui governa a l’estat espanyol”. La portaveu ha fet referència als incompliments de l’Estat, que ha executat només un 16% de la inversió pressupostada per Catalunya, aquest any. Per això, ha demanat al PSC que “si realment volen ser útils que comencin pel que està sota la seva competència”.

Etiquetes