Vilalta: 'Emplacem Junts a complir amb la seva paraula i evitar les eleccions'

El món municipalista d'Esquerra Republicana ha reclamat un nou govern i mostra el seu suport a la futura Generalitat encapçalada per Pere Aragonès.

"Emplacem Junts a complir amb la seva paraula. I a tenir el mateix sentit de la responsabilitat que sempre ha tingut Esquerra Republicana". Amb aquestes paraules s'ha expressat aquest dissabte la secretaria general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en un acte del món municipalista on diferents càrrecs del món local han reclamat un nou govern fort i imminent i han mostrat el seu suport a Pere Aragonès.

Després de setmanes de negociacions, Vilalta ha deixat clar que no cal esperar al 26 de maig ni "allargar més l'agonia" per investir Pere Aragonès, i ha reivindicat que els republicans descarten eleccions que "no vol ni mereix ningú".

Els republicans segueixen oberts a posar en marxa un govern i a seguir parlant "per construir totes les confiances i estratègies conjuntes per desbloquejar aquesta situació" i mantenen la seva proposta "honesta i sincera" de convocar ja el ple d'investidura.

La formació ha emplaçat Junts a poder aplegar tots els vots per a la investidura i defensar el 52% de la majoria independentista fruit dels resultats del 14 de febrer. "Demanem el mateix sentit de responsabilitat per poder estar més que mai al costat de la gent i poder fer realitat aquest desbloqueig", ha clos Vilalta.

  Vilalta: 'Emplacem Junts a complir amb la seva paraula i evitar les eleccions'

En l'acte hi ha participat també el portaveu del grup municipal de l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, que ha posat en relleu que s'està posant en joc tirar endavant el país "des de posicions que no són admissibles, de bloqueig, de paralització, de negació, de negociació de petits interessos". Maragall ha reivindicat que el país està "molt per sobre de tot això".

En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha explicat que el món municipalista d'Esquerra Republicana dona suport a la investidura de Pere Aragonès i exigeix a la resta de formacions polítiques que "es posin al servei del país" i, per tant, de tots els pobles i ciutats de Catalunya, amb el mateix compromís que els alcaldes i alcaldesses".

També han participat en l'acte l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; el de Lleida, Miquel Pueyo; el vicealcalde de Girona, Quim Ayats; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el vicepresident Diputació de Girona, Pau Presas; i el cap de l'oposició a la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras.