Vilalta: “Esquerra Republicana ha vingut a superar dècades de sociovergència i a retornar el país a la gent”

Els consellers Vilagrà i Elena reivindiquen el bon govern i les polítiques de proximitat a Manresa, en un acte de campanya de suport a l'alcalde republicà Marc Aloy

“Aquest país no és propietat ni dels socialistes, ni dels convergents, ni dels seus hereus; és de la gent”, ha constatat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, a Manresa, en l’acte de campanya per a les eleccions municipals del 28 de maig. “Esquerra Republicana ha vingut a superar dècades de sociovergència i a retornar el país a la gent”, ha reblat la republicana.

“Uns, Junts, abandonen les seves responsabilitats i la ciutadania; ho vam veure quan van deixar el Govern fa uns mesos”, ha prosseguit; “i uns altres també abandonen la ciutadania quan perpetuen el desastre de Rodalies: la ciutadania no es mereix aquesta gestió nefasta del PSC, i, de la mateixa manera, el PSC no es mereix els vots de la ciutadania”, ha afirmat.

Davant d’uns i d’altres, Vilalta ha reivindicat la “màxima responsabilitat” i “utilitat” dels republicans, que ha exemplificat amb els pressupostos de la Generalitat, els més expansius de la història, i amb el compromís amb la construcció de la República catalana: “asseiem el govern espanyol a una taula de negociació, teixim complicitats internacionals, plantem cara a la repressió i construïm les bases per tornar a votar, guanyar i aplicar-ne el resultat”.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, per la seva banda, ha recordat els seus 12 anys com alcaldessa de Santpedor, també al Bages, i ha posat de relleu que el 2019 “vam tacar el Bages de groc republicà i el 2023 ho tornarem a fer amb encara més força, perquè la bona feina és clara, aquí, al Bages, i consolidarem el lideratge d’Esquerra Republicana”. “Som un partit i un Govern municipalista que treballem de baix a dalt. I ho fem com a primera força municipalista, a tot al país i al Bages amb claredat”, ha afegit.

Al seu torn, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha volgut referir-se a una qüestió municipal clau: la seguretat dels veïns i veïnes. “Les dretes diuen que l’ordre són ells. Però l’ordre és d’esquerres, és garantir els drets i llibertats als ciutadans i ciutadanes, i es garanteix amb polítiques d’igualtat. El que segur no sona seguretat és el populisme”, ha assegurat. Elena també ha anunciat l’impuls de 10 comissaries de proximitat arreu del país, una d’elles, precisament, a Manresa.

També s’ha dirigit als socialistes per dir-los que “lliçonetes, les justes, i del partit de Renfe, encara menys”. “Que aprenguin a gestionar, i, si no en saben, que d’una vegada transfereixin la competència al Govern de la Generalitat, perquè estarem molt contents si Rodalies funciona igual de bé que els Ferrocarrils de la Generalitat!”, ha reblat.

Finalment, l’actual alcalde i també candidat republicà a Manresa, Marc Aloy, ha asseverat que ell i el seu equip tenen “moltes ganes que arribi el 28M”, perquè estan “convençuts que podrem seguir treballant de la manera que sabem, amb consens, en positiu, de manera compartida, teixint aliances i complicitats amb tothom”.

L’alcalde ha recordat, també, la dura etapa de la pandèmia, però ha remarcat que no els va aturar: “hem treballat més que mai, impulsant projectes i resolent qüestions que portaven anys encallades”. Sense anar més lluny, han mobilitzat 200 milions d’euros per a projectes que impulsaran la ciutat, “sense deixar ningú enrere”, ha remarcat.

Hem demostrat que som partit de govern, que tenim empenta i energia, que, com diu aquell, ‘som molt bona gent’. Ajudeu-nos a guanyar amb la majoria més àmplia possible!”, ha clos, rodejat de tots els candidats i candidates de la llista republicana damunt l’escenari manresà.