Vilalta, a Pedro Sánchez: “Prou de criminalització, mentides i amenaces. Cap lliçó d’aquells que sí que han utilitzat la violència contra la ciutadania”

Els republicans recalquen que encara que la repressió no cessi, “continuarem defensant el nostre projecte polític, per un país més just i pròsper”

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha exigit al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, una rectificació urgent i ha demanat que es deixi de criminalitzar l’independentisme: “Prou de criminalització, prou mentides i prou amenaces. Exigim que deixi de vincular el terrorisme amb el moviment independentista. Que aturi aquesta campanya de criminalització, que deixi de ser el portaveu de la dreta i de la caverna mediàtica, que no actuï com un piròman”, ha afirmat Vilalta dirigint-se a Sánchez.

La portaveu republicana s’ha mostrat contundent en la condemna de tota violència i ha assegurat que Pedro Sánchez i Miquel Iceta menteixen: “Cap lliçó d’aquells que sí que han utilitzat la violència, com l’1-O davant la ciutadania que només volia votar, cap lliçó d’aquells que fa dos anys que volen acusar-nos d’allò que no és. Saben que menteixen. Pedro Sánchez i Miquel Iceta saben que menteixen”.

Encara que ens empresonin, encara que ens vulguin a l’exili, encara que ens persegueixin i que la repressió no cessi, no deixarem de defensar el nostre projecte polític per un país més just i més pròsper
Marta Vilalta Secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana
  Vilalta, a Pedro Sánchez: “Prou de criminalització, mentides i amenaces. Cap lliçó d’aquells que sí que han utilitzat la violència contra la ciutadania”

Vilalta també ha reclamat a Sánchez que “deixi d’amenaçar-nos amb un nou 155 per guanyar vots. Deixi de fer de portaveu de la caverna mediàtica i d’amenaçar-nos per amagar la seva incapacitat política”. I ha afegit: “No deixarem de defensar el nostre projecte polític per un país més just i més pròsper. Encara que ens empresonin, encara que ens vulguin a l’exili, encara que ens persegueixin i que la repressió no cessi. Ho seguirem defensant com ho hem fet sempre, pacíficament i democràticament”.

En aquest sentit, i davant la nova amenaça del líder del PP, Pablo Casado, d’il·legalitzar els partits independentistes, la secretària general adjunta ha contestat que "és el seu objectiu. Ens volen eliminar del taulell de joc polític. Tenen por de l'independentisme. No han pogut guanyar-nos a les urnes i saben que som un moviment pacífic i que som imparables", ha conclòs Vilalta.

Unitat d’acció

I amb l'horitzó de les eleccions espanyoles del 10 de novembre, la portaveu republicana ha explicat que treballen “per la unitat d'acció, també a Madrid. Segur que podrem trobar punts comuns amb la resta de formacions que es presenten. Accions comunes o punts programàtics. Trobarem les millors maneres per la unitat d'acció, per tenir força”.

Etiquetes