La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa
La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa

La portaveu nacional d’Esquerra Republicana ha assegurat que aquesta campanya “no resoldrà l’atac a la democràcia i a l’Estat de dret que estan perpetrant sectors del règim del 78” i ha anunciat la sol·licitud de compareixença de la responsable de la reputació internacional d’Espanya, Irene Lozano, a la comissió d’Exteriors al Congrés

La portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha explicat en roda de premsa que “davant l’evidència que som en un judici polític i que la reputació de la justícia espanyola i de l’Estat sencer està cada vegada més tocada, ara el govern espanyol ha decidit engegar una campanya de màrqueting i de desinformació per netejar la seva imatge”. Vilalta ha assegurat que “si continuen amb la persecució política, l’onada repressiva i la judicialització d’un conflicte polític, ja poden fer moltes campanyes de màrqueting que no se’n sortiran”, i ha afegit que “una campanya com la que planteja el govern espanyol no resoldrà l’atac a la democràcia i a l’Estat de dret que estan perpetrant els sectors del règim del 78 que encara dominen els poders de l’Estat i, evidentment, el PSOE”.

Vilalta es referia a la campanya que ha anunciat el govern espanyol per, en paraules de la secretària d’Estat per a Espanya Global, Irene Lozano, “contrarestar la desinformació independentista durant el judici”. Segons Lozano, és “previsible” que els independentistes “tractin de fer males interpretacions de qüestions processals per augmentar el victimisme”. Davant d’això, Vilalta ha anunciat que els republicans han registrat a Madrid la sol·licitud de compareixença de Lozano a la comissió d’Exteriors del Congrés.

La portaveu republicana ha afegit que el govern espanyol “no s’adona que el sol fet d’engegar la campanya ja demostra que a l’exterior són molt conscients del que està passant”. “No seria millor acabar amb aquesta farsa de judici, alliberar els presos polítics i obrir una taula de negociació amb el govern català per fer possible el dret de l’autodeterminació del poble català?”, ha evidenciat.

Per altra banda, Vilalta també ha parlat de la vaga general prevista per la setmana que ve: “hi donem suport perquè compartim les demandes per les quals es convoca: raons socials i laborals, entre les quals hi ha la derogació completa de la reforma laboral del PP i que Pedro Sánchez es nega a derogar”.

Etiquetes