Vilalta, sobre la inhabilitació del conseller Solé: 'Volen interferir en les eleccions, els fem por perquè som l’independentisme plural i guanyador'

Esquerra Republicana denuncia que la sentència va contra tots els alcaldes i alcaldesses del país i contra "tots els que vam fer possible l’1-O"

Avui veiem un nou cop repressiu de l’estat espanyol, ara, contra el conseller Bernat Solé. La repressió segueix, però no ens aturarem”. Així de contundent s’ha mostrat la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, en conèixer la inhabilitació d’un any del conseller per haver participat en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre quan era alcalde d’Agramunt. Vilalta ha denunciat que aquesta sentència “interfereix i condiciona les eleccions al Parlament i altera la presentació de la candidatura, ja que el Bernat Solé és candidat d'Esquerra Republicana. És una nova ingerència de venjança”, ha afegit.

A més a més, i per si no n'hi hagués prou, la portaveu republicana ha assegurat que “no és casual ni banal” que aquesta decisió judicial arribi ara que el conseller Solé és l’organitzador de les eleccions: “És una nova mostra de la interferència judicial cap a l'àmbit polític i cap al procés electoral en marxa al país. Hi ha una clara intencionalitat a manera de venjança”, ha declarat.

La candidata per Lleida també ha deixat clar que “els republicans mai renunciem, mai ens resignem i mai claudiquem. Per això ens ataquen, però seguirem. Els fem por perquè som l’independentisme plural i integrador, l’independentisme guanyador, i ens volen aturar però no podran”, ha reblat.

  Vilalta, sobre la inhabilitació del conseller Solé: 'Volen interferir en les eleccions, els fem por perquè som l’independentisme plural i guanyador'

La sentència per desobediència del TSJC també imposa una multa de 16.800 euros a l’actual conseller d’Exteriors i suposa la primera condemna a un alcalde per haver fet possible l’1-O del 2017. En aquest sentit, Marta Vilalta ha explicat que aquesta decisió del tribunal “és una sentència contra tots els alcaldes i alcaldesses; i contra tots els que vam fer realitat l’1-O”. "Seguim, com el primer dia, fermament convençuts i compromesos que només hi ha un camí: autodeterminació i amnistia per arribar a la República Catalana”, ha afirmat.

Batalla judicial contra la sentència

Per últim, la secretària general adjunta ha destacat que des d’Esquerra Republicana no es quedaran de braços plegats: “Batallarem per la via judicial i seguirem obstinats i treballarem per la via política i democràtica per resoldre el conflicte”, ha indicat.

“De nou, sabem la resposta: vots contra togues, urnes contra venjança i democràcia contra repressió”, ha conclòs.