Vilalta: “Per molt que intentin blanquejar la democràcia i per moltes entrevistes que faci Borrell no podran amagar la persecució als adversaris polítics”

La portaveu d’Esquerra Republicana destaca que “no es pot destruir la democràcia per garantir la unitat d’Espanya” i assegura que el projecte per a Catalunya de la majoria dels partits espanyols es basa en la catalanofòbia

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha destacat, dirigint-se al govern espanyol que “per molt que intentin blanquejar la democràcia a l’Estat, per molt que intentin vendre el relat a l’exterior, per moltes entrevistes que faci Borrell, no podran amagar la realitat i és que s’està produint una persecució i un empresonament d’adversaris polítics per intentar silenciar-los”.

Vilalta ha explicat que “no es pot destruir la democràcia per garantir la unitat d'Espanya". “Els ho hem avisat diverses vegades, el judici a la democràcia i la presó preventiva acabaran amb el seu propi estat”, ha afegit la portaveu.

En aquest sentit, la portaveu republicana també ha recordat el paper de la comunitat internacional en tot aquest procés: “Fa dies que veiem com alguns actors internacionals denuncien vulneracions que s’estan produint a l’Estat espanyol i envien mostres de suport als presos i preses polítiques”. Avui ho hem vist amb la visita a Soto del Real del candidat presidencial francès, Benoît Hamon, que ha assegurat que en una Europa on les llibertats són fràgils “no es podrà resoldre cap conflicte polític a través dels tribunals”.

Fa dies que veiem com alguns actors internacionals denuncien vulneracions que s’estan produint a l’Estat espanyol i envien mostres de suport als presos i preses polítiques
Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana

Per altra banda, la portaveu republicana també ha respost a Pedro Sánchez: “no pot dir que no hi ha una majoria independentista a Catalunya perquè precisament és molt fàcil saber-ho: habilitar les urnes i la democràcia, sense persecucions”. Així, per a Vilalta, “el referèndum és la millor de les eines i no renunciarem mai a exercir el dret a l’autodeterminació i a la República catalana”, ha afirmat.

Per últim, Vilalta ha criticat Pablo Casado i la majoria dels partits polítics espanyols per no tenir cap proposta per a Catalunya que no sigui la catalanofòbia i l’aplicació del 155. En canvi, Vilalta ha reivindicat la proposta republicana: “els independentistes tenim un projecte ple de drets i llibertats: és la República catalana per a tothom”, ha conclòs.

Etiquetes