Vilalta: “Esquerra Republicana no està aquí per facilitar una investidura, sinó per construir una solució democràtica'

Els republicans defensen que és "el PSOE qui té més a perdre” i no Esquerra Republicana, ja que “l’independentisme és més fort en cada elecció”

La secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, ha carregat contra el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a qui ha reclamat que “s’ha de moure” si vol desencallar la investidura. “Qui més té a perdre en tot plegat és Sánchez i el PSOE. Per tant, s’han de moure i entendre que l’única solució passa per una resolució democràtica, per reconèixer que hi ha un conflicte polític, que cal una solució democràtica, i que cal voluntat política per resoldre-ho", ha advertit Vilalta.

La portaveu republicana també ha assegurat que Esquerra Republicana "no està aquí per facilitar una investidura, Esquerra Republicana està aquí per construir una solució democràtica basada en el diàleg, en una mesa de negociació, en fer política, en poder defensar drets i llibertats i en poder parlar de tot” i ha afegit que “en això treballem”.

Vilalta ha explicat que els republicans també treballen per aconseguir unitat estratègica amb la resta de formacions independentistes. “Hem emplaçat a la resta de partits independentistes, Junts per Catalunya i CUP, trobar-nos en els propers dies i poder construir aquesta unitat estratègica i unitat d’acció que ens fa forts”. Per als republicans la "unitat estratègica és imprescindible per defensar Catalunya, els drets i les llibertats i que hi hagi una resolució democràtica basada en diàleg. Això és el que ha de passar per treballar per un futur de llibertat i no de repressió, que és el que tenim ara”, ha afirmat Vilalta. En aquest sentit, la diputada ha recordat la voluntat de reunir-se també amb altres forces independentistes de l’Estat espanyol, com ara Bildu.

Qui més té a perdre en tot plegat és Sánchez i el PSOE. S’han de moure i entendre que l’única solució passa per una resolució democràtica
Marta Vilalta Secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana
  Vilalta: “Esquerra Republicana no està aquí per facilitar una investidura, sinó per construir una solució democràtica'

Suport als afectats pels aiguats a l’Espluga de Francolí i Montblanc

Aquest dissabte el grup parlamentari republicà, a més de valorar l’actualitat política, també ha aprofitat per visitar les zones afectades pels aiguats de l’Espluga de Francolí i Montblanc del passat mes d’octubre. Vilalta ha mostrat la solidaritat i suport a tots els afectats i veïns: “Ens posem a la seva disposició per tota la reconstrucció i tasques que vindran a partir d’ara. Tot el nostre suport i voluntat de treballar conjuntament en la construcció i en tot el que vindrà per davant”, ha conclòs Vilalta.

Etiquetes