La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa. GERARD MAGRINYÀ
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa. GERARD MAGRINYÀ

La portaveu republicana retreu a PSOE i Podemos que es trobin “còmodes” amb la “cronificació” del conflicte entre Catalunya i l’Estat

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha lamentat aquest dilluns que el govern de PSOE i Podemos es trobi “còmode” amb la “cronificació” del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat i els hi ha plantejat un “repte”: “No els hauria de fer por defensar quina proposta tenen per Catalunya, per superar el conflicte polític, si és que tenen proposta”. “O és que no en tenen?”, s’ha preguntat. “Si no tenen proposta per a Catalunya, això els hauria d’inhabilitar per presentar-se com a servidors útils per a la gent”, ha avisat.

Vilalta ha detallat que aquesta manca de voluntat política per resoldre el conflicte polític s’evidencia “quan busquen excuses per no convocar una nova reunió de la Taula de Negociació, amb una repressió que no cessa, amb les causes encara obertes contra companys i companyes, com la consellera Garriga, que ara serà processada amb els diputats Jové i Salvadó; amb la sentència de fa pocs dies al company Pau Juvillà, amb possible inhabilitació inclosa; amb les fiances milionàries, amb els companys i companyes a l’exili”.

“No permetrem un 155 lingüístic”

Sobre “l’ofensiva” contra el català a l’escola, Vilalta ha assegurat que els republicans no permetran “un 155 lingüístic”. “No permetrem que s’apliqui una sentència, que a més d’injusta, fa referència a una llei, la del ministre Wert, que ja no és vigent”, ha assenyalat Vilalta, que ha subratllat que a Catalunya “el que és vigent i és de consens és el català com a llengua vehicular”. “El que és vigent és la llei catalana, que al cap i a la fi és el que ens permet garantir oportunitats, equitat i cohesió social”, ha dit.

En aquest sentit, ha criticat l’immobilisme del govern espanyol en aquesta qüestió i ha acusat el PSOE i Podemos d’estar “molt còmodes amb les lleis del PP que havien de derogar”. “Ho veiem amb la llei mordassa o amb la reforma laboral, que pràcticament mantenen sense canvis respecte la reforma de Rajoy”, ha posat com a exemple.

“Ja n’hi ha prou de no fer res per acabar amb la repressió i de menystenir els consensos al nostre país”, ha reiterat Vilalta, que ha assegurat que Esquerra Republicana hi serà sempre “per defensar els consensos del nostre país, per acabar amb la repressió i per assegurar els drets socials de la ciutadania”. “I per això sabem que cal seguir governant bé, per implementar les transformacions que el país necessita, per seguir treballant per l’amnistia i per l’autodeterminació i per preparar-nos per ser més i més forts per fer possible la independència, la República catalana”, ha conclòs.

Etiquetes