La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, en roda de premsa / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, en roda de premsa / Marc Puig

La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra ha fet una crida a dotar l’independentisme d’una estratègia compartida

Com sortim d’aquesta crisi determinarà el futur del país a tots els nivells”, ha assegurat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta. La republicana ha fet referència d’aquesta manera al projecte de reconstrucció de país impulsat per Esquerra Republicana, un recull de propostes per posar el país en marxa i sortir de la crisi econòmica i social del coronavirus. Un projecte de reconstrucció que ha de servir per construir els fonaments de la futura república catalana. “Reconstrucció i República es retroalimenten”, ha apuntat Vilalta en aquest sentit, “no és possible parlar de la reconstrucció sense l’horitzó de la república catalana”. De fet, Vilalta ha recordat que durant la crisi de la Covid, el "conflicte polític i la repressió no s’han aturat”, sinó que han continuat “ben presents”.

Cal que reforcem els serveis públics per construir un Estat del Benestar fort”, ha explicat Vilalta, en la línia de les propostes republicanes per a la reconstrucció. La portaveu també ha remarcat la necessitat de “reactivar l’economia productiva, reconciliar el treball amb la vida, i connectar el territori”, entre d’altres, unes propostes que “són les bases per ensortir-nos-en”, ha subratllat Vilalta. En aquesta línia, la republicana ha posat d’exemple l’aposta en l’àmbit educatiu que ha presentat el Govern, “Escoles obertes, escoles segures”. Un pla que permetrà la reobertura dels centres educatius i la tornada a les aules amb la "màxima normalitat”, en el marc del qual s’invertiran 370 milios d’euros i s’incorporaran més de 5.000 professionals.

La portaveu ha insistit en què “tot això va de la mà amb l’avenç cap a la república catalana, poder aconseguir el país independent i ser un estat amb tots els recursos”. Per això, cal "transitar per la via àmplia per sumar i seguir teixint aliances” ha defensat Vilalta. Un camí que, segons Vilalta, “cal fer posant-nos d’acord amb el màxim d’actors possible”, i ha reiterat la necessitat de “consolidar una estratègia conjunta” amb tot l’independentisme, “per cooperar, no competir, i fer un país més just, lliure i pròsper”.

Aquesta reflexió, Vilalta l’ha encaixada amb els 10 anys de la sentència de l’Estatut. “Aquella sentència va fer obrir els ulls a molta gent”, ha constatat la portaveu, qui ha afegit que “ara, cal seguir sumant i tenir més suports, seguir amb el creixement que ha fet més fort el moviment independentista". “Ho dèiem al 2010 i ho diem ara: només hi ha una alternativa, construir un país independent amb totes les eines per ajudar la gent”, ha clos Vilalta.


Eleccions a França

Després de la victòria de l’extrema dreta a les eleccions municipals a la Catalunya Nord, Vilalta ha encoratjat “els catalans del nord” a “teixir aliances amb les esquerres, pels drets i les llibertats”. “Al feixisme, se’l combat”, ha sentenciat la republicana. La portaveu també ha felicitat les verds francesos, amb qui Esquerra comparteix grup al Parlament Europeu.

Etiquetes