La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa. MARC PUIG
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa. MARC PUIG

La portaveu d’Esquerra Republicana celebra que la fórmula de consulta aprovada farà compatible que es puguin expressar tots els territoris amb què la “principal veu” recaigui allà on hi haurà les proves

“La gratuïtat del P2 o la celebració d’una consulta per la candidatura de Jocs Olímpics d’Hivern són exemples concrets de com fem passos en la transformació del nostre país”, ha destacat aquest dilluns la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, que ha repassat algunes de les darreres accions de govern que ha suposat importants avenços en termes de conciliació i polítiques feministes, avenços socials i en l’àmbit democràtic.

Així, Vilalta ha posat com a exemple l’anunci del Departament d’Educació sobre la gratuïtat de l’Infantil 2 a partir del proper curs, una mesura “radicalment transformadora”, pedagògicament “però també a nivell de conciliació familiar i d’equitat i de garantir la igualtat d’oportunitats des de ben menuts”, ha assenyalat. “Va ser un compromís d’investidura del president Aragonès i a partir del proper curs serà ja una realitat”, ha apuntat.

També ha posat en valor la consulta sobre la candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 que aquest matí ha aprovat el Govern. Segons Vilalta, és “importantíssim” que es consulti la gent, i ha posat en valor que sigui la primera vegada que un projecte d’aquestes característiques es decideix de forma participativa i involucrant el territori. La portaveu ha subratllat que “això també és transformar el país i fer-ho des de l’àmbit democràtic”. “Estem compromesos amb la participació ciutadana, en l’empoderament de la gent, i aquest n’és un exemple”, ha afegit.

Donar la veu a tots els territoris

Sobre la fórmula de consulta doble aprovada pel govern, Vilalta ha sostingut que farà compatible la màxima participació dels diversos territoris que volien ser preguntats amb el fet que la “principal veu” i el “protagonisme definitiu” recaigui en la vegueria directament afectada per la celebració de les proves, l’Alt Pirineu i l’Aran.

La portaveu republicana també ha posat en valor la resolució aprovada pel Consell Nacional de la formació celebrat aquest dissabte en defensa del català i del model d’escola catalana, que referma la via de la reforma de la Llei de Política Lingüística “amb el màxim consens, diàleg i transversalitat”, i ha reiterat que “la llengua és massa important com per a fer-ne partidisme”.