La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig

La portaveu republicana exigeix a Pablo Casado i a l’extrema dreta espanyola que parin d’intentar fracturar la societat catalana; i assegura que “també som independentistes per viure plenament en català”

“La immersió lingüística a Catalunya és un consens que l’extrema dreta espanyola vol dinamitar”, ha denunciat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, a la darrera roda de premsa de l’any. “Tenim un missatge per a les persones que volen dividir-nos, especialment per al senyor Pablo Casado: Prou de mentir, prou d’utilitzar la llengua catalana per atiar l’odi i per fracturar la nostra societat a canvi d’esgarrapar quatre vots”, ha etzibat.

“Davant de les mentides i les provocacions, davant del totalitarisme i del nacionalisme espanyol més ranci, ens trobaran sempre al davant”, ha assegurat, “defensant la llengua, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, el que ens fa ser un sol poble”. De fet, la portaveu ha constatat que “també som independentistes per viure plenament en català, perquè sabem que només amb una República Catalana serem capaços de defensar la llengua”.

Alhora, Vilalta ha celebrat l’èxit de la manifestació de dissabte, convocada per Som Escola. “El consens a favor de la immersió lingüística s’ha evidenciat als carrers, amb un punt de trobada de formacions polítiques i organitzacions sindicals, de l’àmbit de la llengua i de l’educació, moltíssimes persones i famílies, que no volen que cap tribunal hi interfereixi”.

També ha destacat la cimera que va reunir el Govern i desenes d’entitats en defensa del model d’immersió lingüística, després de la qual l’executiu va anunciar mesures com el pla de promoció de l’ús de la llengua als centres, el model de codocència en les aules on sigui necessari, l’increment de les inspeccions per vetllar que es compleixin els projectes lingüístics dels centres i un desplegament legislatiu per seguir protegint al màxim la llengua, amb consens educatiu, pedagògic i acadèmic. Per defensar els interessos del nostre país i la nostra llengua, Vilalta també ha posat en valor, finalment, la posada en marxa del Pacte Nacional per la Llengua.


Responsabilitat i prudència davant l’augment de contagis

Per altra banda, Vilalta s’ha referit a l’augment de contagis de Covid-19 a les portes de Nadal, especialment provocats per la variant Òmicron, a Catalunya i a molts països del nostre entorn europeu. “Volem tornar a fer una crida a la responsabilitat i a la prudència, i donar tot el suport al Govern a l’hora de prendre les millors decisions”, ha afirmat.

“Evidentment, també volem donar tot el suport, solidaritat i afecte als professionals de la salut, que s’hi deixen la pell, onada rere onada”, ha afegit, destacant també, per cloure, la solidaritat que va demostrar la ciutadania en la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio dedicada a la salut mental: “Des d’aquí, la nostra felicitació a totes les persones que ho van fer possible i a totes les que van col·laborar-hi, d’una manera o altra”.