Vilalta, al govern espanyol: “Sigui valent, trenqui amb el discurs de l'extrema dreta i assegui's a negociar l'autodeterminació'

La portaveu d'Esquerra reclama a Sánchez un diàleg "honest, sincer i responsable sense límits ni renúncies"

A pocs dies que se celebri el Consell de Ministres a Barcelona, la portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que "sigui valent, trenqui amb el discurs de l'extrema dreta, i s'assegui a negociar sobre allò que defensa la societat catalana, que és un referèndum d'autodeterminació". La petició de la dirigent republicana arriba després que, durant els darrers dies, algunes veus de barons socialistes s'hagin unit a les tesis de PP, Ciutadans i Vox, els quals reclamen s'intensifiqui la repressió contra Catalunya amb mesures dràstiques com l'aplicació d'un 155 indefinit, la intervenció dels Mossos d'Esquadra, TV3 i el sistema educatiu o, fins i tot, la il·legalització dels partits independentistes.

Vilalta s'ha mostrat crítica respecte la visita del govern espanyol el proper 21D. En aquest sentit, la portaveu republicana ha afirmat que "l'executiu de Sánchez no està actuant de forma responsable ni intel·ligent" i ha advertit que "si realment volguessin solucionar el conflicte, no vindrien en l'aniversari de les eleccions imposades pel 155 ni omplirien la ciutat de policia espanyola".

Esquerra sempre ha sigut, és i serà partidària del diàleg i la negociació
Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya

Tot i les dures crítiques, Vilalta ha assegurat que "Esquerra sempre ha sigut, és i serà partidària del diàleg i la negociació” i, per això, ha reclamat a Sánchez “un diàleg honest, sincer i responsable sense límits ni renúncies”. “Fem política i la política es fa parlant, sobretot, d'allò que genera consensos entre la ciutadania i, en el cas de Catalunya, aquests grans consensos són la necessitat d'un referèndum d’autodeterminació i la voluntat de posar fi a la repressió” ha reblat Marta Vilalta.

Finalment, la portaveu dels republicans ha insistit, una vegada més, que “no hi ha un problema de convivència sinó que hi ha un problema polític i, per tant, la resposta ha de ser política des de les institucions i cívica, pacífica i democràtica des de la ciutadania”.

Etiquetes