Marta Vilalta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / Marc Puig
Marta Vilalta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / Marc Puig

La portaveu republicana celebra la derogació de la sedició però avisa que els republicans “continuaran batallant perquè es faci justícia”

Celebrem que caiguin les penes per la derogació del delicte de sedició”, ha començat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, després de fer-se pública la revisió de les sentències del Suprem. “El propi tribunal reconeix obertament que s’ha despenalitzat qualsevol procés independentista no violent, com el nostre”, ha subratllat Vilalta. La portaveu celebra que aquest extrem extingeixi les penes de a l’expresidenta Carme Forcadell, els exconsellers Josep Rull i Joaquim Forn i els expresidents d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

Malauradament”, ha advertit Vilalta, “també veiem l’arbitrarietat de la justícia espanyola” que “manté la mateixa pena” tot i que “desapareix el delicte més greu pels quals se'ls va condemnar”. Així s’ha referit la portaveu als casos del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, l’exconseller i actual vicesecretari d’Esquerra, Raül Romeva, l’exconsellera Dolors Bassa i l’exconseller i actual secretari general de Junts, Jordi Turull. A tots ells, el Suprem manté la inhabilitació.

En aquesta línia, Vilalta denuncia que “aplicar el Codi Penal com si no hi hagués hagut cap modificació, mantenint la interpretació de la malversació que el PP havia introduït de forma ad hoc amb l’objectiu de perseguir l’independentisme, és una demostració més de totes les arbitrarietats que seguim patim i hem patit”. “La justícia atempta contra el sistema democràtic i contra les voluntats expressades per les majories a les cambres parlamentàries”, ha asseverat la portaveu republicana: “El sistema judicial fa un cop a la democràcia”.

Aquesta decisió, però, no ens farà recular”, ha avisat Vilalta, “seguirem batallant, judicialment i política, perquè es faci justícia”.

Dos anys de les eleccions del 14 de febrer

Aquesta setmana es compleixen dos anys de les eleccions al Parlament de catalunya del 14 de febrer” ha recordat Vilalta, “unes eleccions on l’independentisme va superar el 50% dels vots, i que va recuperar la presidència d’Esquerra Republicana a la Generalitat”.

Així, la portaveu ha posat de relleu les polítiques “útils i transformadores” del Govern republicà, un executiu, ha dit, que “no dimiteix mai de les seves responsabilitats”. “Ho hem vist amb les polítiques que s’estan impulsant, mesures que s’estan aconseguint com l’energètica pública, la gratuïtat de l’Infantil 2 per garantir l’equitat, amb l’aposta per la Indústria, i, els darrers dies, amb l’acord de pressupostos”, ha reivindicat Vilalta.

És un Govern que posa sempre l’interès general de la ciutadania de Catalunya per davant de qualsevol altre interès particular”, ha clos la republicana.

Etiquetes