La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta
La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta

“Ha sigut una jugada estupenda que he viscut des de la primera línia. Ens jugàvem les renovacions futures de 2/3 del TS i centenars de nomenaments en el poder judicial, vitals per al PP i per al futur d'Espanya", aquest whatsapp enviat pel portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, és un escàndol que en qualsevol democràcia generaria la seva dimissió immediata com demana Esquerra Republicana

La portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha explicat que el “mercadeig per formar el ple del CGPJ supera els límits del que és tolerable en un sistema amb separació de poders”.

Un cop publicades les declaracions del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, presumint que “controlarem la Sala Penal del Tribunal Suprem des de darrere” i també de controlar la sala que el jutjaria a ell (com a senador) si hagués de ser jutjat, Vilalta ha assegurat que “en qualsevol Estat democràtic el senador Cosidó ja hauria presentat la dimissió”. Per això des d’Esquerra Republicana “li demanem que per dignitat democràtica, dimiteixi del seu càrrec i que el PP el cessi ja com a portaveu al Senat”, ha reblat Vilalta.

Marta Vilalta ha insistit que algú que diu ”Ha sido una jugada estupenda que he vivido desde la primera línea. Nos jugábamos las renovaciones futuras de 2/3 del Tribunal Supremo y centenares de nombramientos en el Poder Judicial, vitales para el PP y para el futuro de España”, “no pot continuar al seu càrrec ni un sol minut més”.

Cosidó no pot continuar al seu càrrec ni un sol minut més
Marta Vilalta Portaveu nacional d'Esquerra Republicana
 Marta Vilalta atenent els mitjans de comunicació durant la roda de premsa
Marta Vilalta atenent els mitjans de comunicació durant la roda de premsa

La portaveu republicana ha recordat que ja d’entrada és sorprenent com és possible que es pugui conèixer abans el nom del president del Tribunal Suprem que el nom dels 20 vocals que l’han d’escollir, i és inacceptable que el pacte PP-PSOE pretengui fer volar pels aires la independència de l’òrgan de govern del poder judicial.

Des d’Esquerra Republicana “veiem que la democràcia els fa por, ho hem vist en reiterades ocasions, i no només la democràcia, també la justícia els fa por i per això intenten controlar-la”.

Vilalta assegura que això no agrada als ciutadans ni a molts jutges que sí que procuren fer bé la seva feina cada dia des de la imparcialitat, i l’objectivitat, i assegura que “això demostra que aquest estat espanyol no funciona com un estat democràtic, sinó que funciona com una joguina a les mans d’aquells que han manat sempre i que l’utilitzen per anar en contra de tots aquells que volem canviar-ho, com el moviment independentista”.

Etiquetes