La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, a l'acte 'Ciutats republicanes, ciutats de progrés' a Terrassa
La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, a l'acte "Ciutats republicanes, ciutats de progrés" a Terrassa

La portaveu nacional d’Esquerra Republicana ha evidenciat la importància de les properes eleccions generals, municipals i europees i les ha comparat amb les eleccions del 16 de febrer de 1936: “Aquell dia el vot va servir per canviar la història”

La portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha posat en valor l’oportunitat que representen les properes eleccions del 28 d’abril i del 26 de maig: “S’acosta la primavera republicana, l’oportunitat perquè torni a guanyar la democràcia”. En l’acte de la campanya “Ciutats republicanes, ciutats de progrés” a Terrassa, Vilalta ha explicat que “necessitem municipis republicans que puguin falcar des de la base la República catalana” i, alhora, “a Europa han d’entendre que la causa catalana és la causa de la llibertat, de la democràcia i dels drets civils, polítics i socials”.

Marta Vilalta també ha recordat que fa exactament 83 anys, el 16 de febrer de 1936, es van celebrar unes eleccions en les quals va guanyar el Front d’Esquerres, cosa que va permetre l’alliberament de les preses i presos polítics d’aleshores, entre ells el president Lluís Companys: “Aquell dia el vot va servir per canviar la història”. La portaveu republicana ha afegit que “la repressió i la judicialització no serveixen per aturar un poble que reclama democràcia i construir un país just, lliure i amb igualtat d’oportunitats”.

Per la seva banda, el portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha aprofitat l’ocasió per denunciar que “el president Sánchez, sense cap sentit de la responsabilitat històrica, ha decidit anar al casino a posar en mans dels crupiers un escenari que pot ser encara més dificultós del que ja és”. I ha afegit que “Catalunya i el republicanisme no es mereixen el tracte rebut per una part important de l’esquerra espanyola”.

Volen que ho deixem córrer i, per això, és imprescindible que l’independentisme peti les urnes
Joan Tardà Portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés
 El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, a l'acte de Terrassa
El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, a l'acte de Terrassa

Tardà també ha explicat que des del govern espanyol “volen que ho deixem córrer i que aquest procés cívic, pacífic i democràtic sigui una qüestió d’ordre”. Per això, ha dit que “és imprescindible que l’independentisme peti les urnes”. “Anem pel bon camí. Ens faran patir, però si no descarrilem, guanyarem!”, ha exclamat.

El candidat republicà a l’alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, ha destacat la importància que la República es construeixi des de la base, des dels municipis, i ha explicat el projecte de canvi que defensa per la ciutat de Terrassa. “Portem 40 anys de govern socialista, són massa anys. El PSC és el principal tap que no deixa que la ciutat desperti”, ha evidenciat. “Volem una ciutat de tots i per a tots, vinguin d’on vinguin, parlin el que parlin, resin el que resin i estimin a qui estimin. Volem que tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida. Volem una ciutat que s’aixequi i avanci”, ha explicat.

I per últim, la diputada al Parlament Jenn Díaz ha llegit una carta de Raül Romeva, empresonat des de fa 362 dies, i ha explicat que "aquesta setmana hem sentit Oriol Junqueras i Joaquim Forn acusant l'Estat i dimarts declararà Raül Romeva, però podríem ser qualsevol de nosaltres, no només els jutgen a ells i a elles, ens jutgen a tots els que vam votar, als que vam ser ‘muralles humanes’”. I ha conclòs: "No tenim cap mena de dubte que el que vam fer no és delicte, de fet, els diem molt clarament que ho tornaríem a fer".