Votar el PSC a Lleida i Girona és inútil i estèril

Joan Ridao ha contestat aquest dimecres al migdia les declaracions que va fer dimarts la candidata pel PSC, Carme Chacón, quan va assegurar que 'un diputat més o menys d'Esquerra, CiU o ICV no influeix'. Ridao ha dit que això és 'fals' i que a Girona i a Lleida està 'demostrat' que si existeix un vot 'inútil i estèril per plantar cara al PP' és precisament el del PSC.

Esquerra s'ha tornat a plantejar, doncs, com l'única força 'útil' capaç de 'barrar el pas al PP', com també de 'condicionar la governabilitat' de l'Estat amb el PSOE.

Ridao ha aprofitat la coincidència que el líder del PP, Mariano Rajoy, visiti avui també Girona carregar contra ell. Ha tornat a referir-se a la 'nena' que el candidat va fer servir en el cara a cara amb Zapatero com la 'nena de l'Exorcista' –que en aquesta ocasió ha titllat també com 'La novia de Chucky'-, per tota la 'bilis i insults' que ha dit durant la campanya. Aprofitant la 'ventada' que hi ha aquest dimecres a Girona, Ridao l'ha convidat a abandonar la ciutat amb un 'bon vent i barca nova'.

El candidat independentista ha fet també una precisió quant a la denúncia que va fer Rajoy al debat televisiu sobre la penalització de 400 euros d'un comerciant per haver retolat la seva botiga en castellà, i no en català. Ridao ha precisat que la llei no obliga a retolar exclusivament en català, sinó a fer-ho 'almenys' en català perquè també és 'llengua oficial'.


Girona decideix: ERC o PP?

La conferència s'ha celebrat a la facultat de Dret de la Universitat de Girona, i ha comptat amb la presència de la diputada i número u a la llista per Girona de les JERC, Laia Cañigueral, i el número u a la llista d'Esquerra per Girona, Francesc Canet.

Canet ha apel·lat un cop més al vot útil cap a Esquerra per aconseguir l'escó que a la circumscripció de Girona els republicans es disputen amb el PP. Canet ha intentat explicar al centenar d'estudiants que han assistit a la conferència, a través de la llei d'Hondt que regula el sistema electoral, que tant el vot el blanc, com l'abstenció i, fins i tot, el vot als socialistes podria beneficiar el PP, fet que ha titllat de 'paradoxa cruel'. 'Si Esquerra no torna a doblar el PP', com va fer en les generals de 2004, 'el PP tornarà a tenir diputat', ha insistit.

Per la seva banda, Cañigueral ha denunciat que els estudiants catalans rebin menys ajudes econòmiques que els de la resta de l'Estat. En concret, ha dit que a Catalunya només deu de cada cent joves reben algun tipus de beca, mentre que la mitjana estatal se situa en el 15%, i on hi ha comunitats com Castella-la Manxa o Extremadura que superen el 25%. En aquest sentit, ha apostat perquè l'estat espanyol tingui en compte les condicions socioeconòmiques a cada comunitat autònoma.

La candidata ha apostat també perquè els estudiants facin sentir 'la seva veu' al Congrés dels Diputats, i ha reivindicat la tasca duta a terme per les JERC en aquesta legislatura.