10 coses que potser no sabies d’Oriol Lladó, vicesecretari general de Comunicació i Estratègia

El republicà Oriol Lladó és una de les noves incorporacions a l’Executiva Nacional amb el càrrec de vicesecretari general de Comunicació i Estratègia d’Esquerra Republicana. És periodista de formació especialitzat en urbanisme, medi, cultura i xarxes socials. Nascut a Badalona i molt implicat amb la ciutat, l’any 2015 és escollit regidor a l’Ajuntament la seva ciutat natal. Durant tres anys en va ser el tinent d’alcalde, amb les competències d’urbanisme. També a Badalona, ha sigut president d'Òmnium Cultural durant gairebé 10 anys.

Pel que fa a la seva carrera com a professional de la comunicació ha treballat com a consultor a l’Estudi Ramon Folch i altres institucions de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. En aquest article, en descobrim 10 curiositats que potser no sabies.

 1. Sempre ha estat un apassionat de la música. "Recordo que quan tenia uns 12 anys, em vaig comprar amb els meus propis diners el disc d’Infidels de Bob Dylan. Llavors ja llegia la premsa musical de l’època, revistes com la Ruta 66 o la Rock Deluxe. Mai he deixat de comprar-me discos i per tant, en tinc de bastants i considerables", reconeix.

 2. Es considera força eclèctic pel que respecta als seus gustos musicals. "En la meva joventut, seguia molt Rock, Soul, Country, Folk, de tot una mica. De l’època seguia també gèneres més New Wave." Però el seu gust musical no acaba aquí. "Vaig ser encarregat de la Codirecció de l'organització del Festival Blues & Ritmes de Badalona durant 11 anys." El Blues & Ritmes és un dels cicles musicals amb més prestigi de l’Estat on hi figuren artistes com Albert King, Screamin’ Jay Hawkins, George Clinton, Booker T & The MGS, Rosanne Cash, Randy Newman, entre d’altres.

 3. La seva implicació amb l’activisme cultural sempre ha estat molt present en la seva manera de fer i pensar. "Em sento molt connectat amb el teixit de la ciutat, amb temes d’activisme cultural". L’Oriol no només és aficionat a la música. Fa un anys, fins i tot va fundar un cineclub, el qual va estar funcionant molts anys a la ciutat de Badalona.

 4. L'Oriol afirma que es veu a si mateix com una persona molt urbanita. Prefereix caminar per la ciutat que pel bosc. "Si tinc dues reunions, en lloc d’agafar el metro procuro anar-hi a peu. M’agrada gaudir del paisatge urbà, dels diferents barris i de la gent que el conforma", explica.

 5. "M'ho passo molt bé cuinant perquè representa un procés creatiu però, tampoc busco fer plats molt elaborats". Ens assegura que sobretot cuina per resoldre el dia a dia a casa. Considera que una manera de donar un toc diferent als seus plats és tenint una bona reserva de condiments com mostasses, vinagres o sals diverses. A més, es un gran apassionat de la cuina mexicana, peruana i oriental.

 6. Quan anava a l’Institut tenia un programa de ràdio que es deia "Els cabells d’Andy Warhol". En ell hi posava música indie i independent, tot mesclant-ho amb fragments de novel·les de misteri i assassinats. Durant els anys 80 no era molt freqüent trobar instituts amb una freqüència de ràdio. En el seu cas, l’havien comprat perquè la utilitzessin els estudiants. "Teníem taula, micròfons i fins i tot pilot de gravació!" explica.

 7. Una de les primeres entrevistes que va fer va ser a Pere Calders. Durant la seva joventut, quan estudiava a la Universitat Autònoma de Barcelona, va aconseguir poder entrevistar a l’escriptor, periodista i dibuixant Pere Calders gràcies a una revista local. "De fet, era un dels autors que més m’agradava llegir, juntament amb el Tísner (Avel·lí Artís-Gener), a més dels autors de l’època de la segona república. Tot i això, també llegeixo molt novel·les d’autors americans, com per exemple Paul Auster o Richard Ford", confessa.

 8. Va compartir redacció amb Jorge Javier Vázquez. "El primer mitjà amb el qual vaig col·laborar era l’Eco Badalonès, una revista que es va publicar fins l’any 1994, on jo era l’encarregat del panorama local i tracatava temes de Badalona. Va donar la casualitat que el Jorge Javier Vázquez portava la secció del costat i ell feia un resum de la setmana sobre el panorama rosa i les notícies del cor", narra.

 9. Abans d’implicar-se en política va dedicar gran part del seus temps a l’activisme cultural. "El 2011 ja m’havia presentat com a independent dins la llista d’Esquerra, aleshores encapçalant el col·lectiu Accent, un grup d’Independents entre els quals, hi havia la també membre de l’executiva, Agnès Rotger", assegura. El fet de militar li va semblar la continuïtat més lògica per oferir un compromís per ajudar a enfortir una alternativa al govern del PP a Badalona.

 10. El seu gran interès pel canvi climàtic i la sostenibilitat l’ha portat a col·laborar amb el biòleg Ramon Folch, expert en ecologia i botànica. El 2008, juntament amb d’altres autors col·laboradors, publiquen junts "Suarem!: canvi climàtic". Una obra que mescla característiques de l’assaig i la novel·la científica tot tractant els dubtes més freqüents del canvi climàtic. Al llarg del relat els diferents personatges intercanvien diversos correus electrònics amb les seves inquietuds sobre el tema.

 10 coses que potser no sabies d’Oriol Lladó, vicesecretari general de Comunicació i Estratègia

Etiquetes