Diputats de diverses formacions entre els signants del manifest / Sipa
Diputats de diverses formacions entre els signants del manifest / Sipa

El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, assegura que aquest pronunciament demostra, una vegada més, que el conflicte “no és un afer intern de l’estat espanyol, sinó un afer europeu i internacional”

52 diputats francesos han signat un manifest en què denuncien la repressió de l’estat espanyol i les “mesures arbitràries” que exerceix contra els líders independentistes empresonats i a l’exili. Els representants francesos reclamen l’alliberament immediat de les preses i presos polítics i defensen una solució democràtica per a Catalunya.

Al text, publicat al setmanari Le Journal du Dimanche, es reprova que “degut a les idees polítiques, representants electes són empresonats, exiliats o corren el risc de ser condemnats a dures penes de presó per haver volgut celebrar un referèndum”, cosa que es considera una “violació de les llibertats fonamentals i de l’exercici de la democràcia”.

El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, assegura que aquest pronunciament demostra, una vegada més, que el conflicte “no és un afer intern de l’estat espanyol, sinó un afer europeu i internacional”. I és que el Senat francès, l’ONU, parlaments europeus i ONGs com Amnistia Internacional ja han fet saber què en pensen. “El món s’està pronunciant sobre el que passa aquí i està demanant respecte als drets humans; està demanant una solució dialogada i democràtica”, afirma Bosch, que celebra que “algú des de fora recordi al govern espanyol que aquesta no és manera de respondre davant d’una voluntat massiva”.

Entre els signants del manifest hi ha 17 diputats de la França Insubmisa, 13 del grup de Llibertats i Territoris i 15 del Grup de l’Esquerra Demòcrata i Republicana. També hi ha un membre del grup socialista i la resta provenen de la centrista UDI.

Etiquetes