Hemicicle del Parlament Europeu / ACN
Hemicicle del Parlament Europeu / ACN

Asseguren que les autoritats espanyoles volen “evitar que Junqueras, Puigdemont i Comín rebin tots els drets i llibertats com a representants europeus” i que es facin debats que puguin “posar en entredit el judici contra els líders polítics i socials de Catalunya”

76 europarlamentaris han enviat una carta als membres de la Mesa del Parlament Europeu per instar-los a reconèixer i protegir els drets polítics d’Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín, així com dels 2,2 milions de persones que els van votar. També insten la Mesa a demanar a les autoritats electorals i judicials espanyoles que “respectin els resultats de les eleccions i reconeguin el dret d’aquests eurodiputats a la immunitat i a ocupar el seu càrrec”.

Els europarlamentaris recorden que el Tribunal Suprem ha prohibit a Junqueras sortir de la presó per recollir les seves credencials al Congrés, i que la Junta Electoral Central ha exigit a Puigdemont i Comín ser presencialment a Madrid per fer el mateix. Afirmen que això és “una clara violació dels seus drets polítics i suposa ignorar els més de 2 milions de ciutadans europeus que els van votar” i “atemptar contra els seus drets polítics”.

Asseguren que la intenció d’aquestes decisions és “evitar que aquests eurodiputats rebin tots els drets i llibertats com a representants europeus i, alhora, evitar qualsevol debat al Parlament Europeu que pugui posar en entredit el judici contra els líders polítics i socials de Catalunya”.

També argumenten que tot plegat és “una infracció innacceptable” de les Regles de Procediment del Parlament Europeu, els Tractats de la UE, la Carta Europea dels Drets Fonamentals i el Pacte Internacional de Drets civils i polítics.

Etiquetes