Junqueras: 'Persistim, sempre. Feu-ho. Jo, persistiré. Tots nosaltres ho farem'

Carta d'Oriol Junqueras enviada des de la presó d'Estremera on és tancat des del 2 de novembre de 2017 i que ha estat llegida per la portaveu del partit, Marta Vilalta, el dia de la República

Bon dia companyes i companys,

Dimecres vaig fer 49 anys. És el primer cop que no ho puc compartir amb la meva família i amics. Tampoc amb la Marta Rovira, per a ella la primera abraçada. També per a la Dolors Bassa i la Carme Forcadell, preses polítiques a la presó d’Alcalá-Meco. Bones persones, lluitadores i valentes. Injustament empresonades per un delicte que Europa no reconeix. A la presó d’Estremera hi han tornat a tancar el Raül Romeva, el Jordi Turull i el Josep Rull. Una nova injustícia. A Estremera no hi vull més amics. Ni a cap Presó. Ni cap més exiliat. Prou de fer mal a bones persones, a gent d’una trajectòria pacífica i democràtica inequívoques. L’objectiu no pot ser omplir les presons de bones persones. L’objectiu ha de ser buidar-les. L’objectiu és sempre la llibertat i una societat justa i lliure. Persistim, sempre. Feu-ho. Jo, persistiré. Tots nosaltres ho farem. Recordeu el que sempre us he dit. Els dones i homes d’Esquerra Republicana de Catalunya som els que mai defallim, som els que perseverem, som els que sempre hi som i els que sempre estarem al costat de la democràcia i la llibertat.

La nostra és i ha de seguir sent una lluita pacífica. No ens podem deixar endur per la frustració, ni caure en actituds maximalistes que no porten enlloc. L’aliança conservadora aplaudeix davant cada error i ens empeny a una fugida endavant. Ens volen empipats, ens volen agressius, ens volen provocar. Mantinguem el cap fred i recordem que per avançar hem de seguir sumant i oferir un projecte inclusiu i integrador, per a tots els ciutadans, és imprescindible. Cada passa que ens desconnecta de la centralitat és una passa enrere i ho és impedir la formació de Govern. Si això no ho entenem, si no superem aquest impàs, haurem convertit la victòria del 21D en un regal al 155 i als que impulsen una involució dels drets i llibertats sense precedents. La formació del Govern, la recuperació de les institucions és una necessitat. És ben cert que no suficient. Però és, en canvi, un pas imprescindible per avançar. Sense Govern, sense recuperar les institucions, som més febles.

Només perseverant, assentant una sòlida majoria, teixint complicitats, superant la política de blocs i mantenint la unitat d’acció dels demòcrates -bo i respectant la pluralitat imprescindible, sana i democràtica- anirem endavant. Gesticular, jugar al curt termini, el soroll buit i fer volar coloms són actes estèrils i sovint contraproduents. Virtuts republicanes són la discreció, la humilitat, l’esforç, la vocació de servei, el sacrifici, la generositat ... és la feina sorda i constant el que ens fa millors i la que ens farà avançar. Llums llargues, estratègia de suma i voluntat de construir un nou país, net, just i lliure. Aquesta és la recepta. El camí a recórrer és llarg i costerut. Siguem pacients, siguem constants i sobretot fem passes sòlides que ens permetin avançar.Volem un país lliure i el tindrem si així ho vol la majoria dels ciutadans.

Res no serà fàcil. Però no perdeu mai l’esperança ni el somriure. Sentiu-vos orgullosos de ser militants d’ERC. La història s’ha escrit amb el nostre compromís. Si vam fer un referèndum i vam votar és gràcies a la conjura de les institucions i la ciutadania. Sense ERC res no hauria estat possible. Ningú no ha fet tant ni ha donat tant. Gràcies a tots i cadascun de vosaltres. I així seguirem, fidels al nostre compromís.

I gràcies també a Jordi Sànchez!

Gràcies a Jordi Cuixart!

Gràcies a Dolors Bassa!

Gràcies a Carme Forcadell!

Gràcies a Raül Romeva!

Gràcies a Josep Rull!

Gràcies a Jordi Turull!

Gràcies a Quim Forn!

Gràcies a Toni Comín!

Gràcies a Meritxell Serret!

Gràcies a Carles Puigdemont!

Gràcies a Clara Ponsatí!

Gràcies a Lluís Puig!

Gràcies a Anna Gabriel!

I gràcies, moltíssimes gràcies, a Marta Rovira!


Una immensa abraçada a tots

Etiquetes