'Avui l’Estat espanyol ha escrit la seva sentència. El procés cap a la República és imparable'

Comunicat de la direcció d'Esquerra Republicana després de conèixer els escrits d'acusació de la fiscalia de l'Estat espanyol contra el Govern, el Parlament i la societat civil catalana

1. L’Estat continua alimentant la farsa
Aquest judici és una farsa. Un relat inventat, amb proves i escrits que no s’aguanten per enlloc, amb delictes que no existeixen, perquè ja s’ha dictat sentència i només s’intenta aparentar normalitat, s’intenta vestir la farsa.

Avui hem assistit a la constatació d’un fet, que no perquè fos esperat, no ens deixa d’entristir i de rebel·lar-nos, el sistema judicial espanyol continua alimentant la farsa i vol condemnar la voluntat democràtica de tot un poble. I fer-ho castigant, generant patiment a aquelles persones que formaven el Govern d’aquest país, a la presidenta i la Mesa del Parlament de Catalunya i els membres de la societat civil. Volen condemnar a totes aquestes persones, però en realitat el que estan intentant és segellar les veus de la immensa majoria d’aquest poble.

2. Volen empresonar la democràcia, perquè els fa por
Aquest judici és un atac a la democràcia, als drets fonamentals, a la llibertat i a la política. Un sol dia de condemna ja és una vergonya per la democràcia espanyola. Aquest judici no s’hauria d’haver produït mai. Perquè no es condemnen fets, es persegueixen idees, es persegueixen adversaris polítics.

3. L’Estat és capaç de tot per la unitat d’Espanya
L’Estat espanyol diu amb aquest judici que no l’importa destruir el seu propi estat de dret per defensar la unitat d’Espanya. Diu que no l’importa el ridícul internacional, el desprestigi del món democràtic si així pot retenir els catalans a la força, si així pot garantir la indivisible unidad del reino. L’Estat ha demostrat un cop més que és absolutament capaç de tot per garantir la seva unitat i en això no hi ha diferències entre partits.

4. Tenen por de la democràcia
L’Estat parlarà de trencar lleis i constitucions, parlarà de desobediències, parlarà d’una violència que mai va existir per part del moviment independentista perquè no és prou madur, no és prou democràtic ni prou fort per parlar de política, de democràcia i del dret de l’autodeterminació. L’Estat té tanta por de la democràcia que ha decidit apostar per la repressió i intentar retenir un poble que vol decidir sobiranament què vol ser. No podran fer-ho. L’1-O el poble va autodeterminar-se i això no té marxa enrere.

5. La imposició i la repressió és la manera de fer de l'Estat

  • El consens a Catalunya per resoldre els conflictes és la política i la democràcia, les urnes.
  • El consens a l’Estat ha estat, i és encara, mantenir la unitat d’Espanya per sobre de qualsevol altra cosa, fins i tot, apostant per la repressió i utilitzant la violència.

A les estructures de poder de l’Estat, no porten la democràcia a l'ADN, només la imposició. I aquesta qüestió només es resoldrà negociant i votant, mai amb la repressió. Serà el poble de Catalunya qui decidirà què ha de ser aquest país, encara que vulguin empresonar i fins i tot pegar la seva gent. Facin-se a la idea que la repressió no els serveix de res, només per generar patiment. Ja fa un any que hi ha gent a la presó, però a les urnes continua guanyant l’independentisme i aquest moviment no l’aturaran amb judicis ni més repressió.

6. La presó serà la seva derrota
La presó i l’exili està despullant el règim del 78 i tota l’estructura de l’Estat que la sustentava. La monarquia, el sistema judicial, els principals partits polítics, els cossos policials, però també les grans empreses i les estructures que aguanten un sistema d’interessos que no volen perdre el seu poder.

L’independentisme és el moviment que està fent trontollar de debò el règim del 78 i la seva estructura de poder. I, malauradament, per l’Estat aquest procés ha començat i ja no el poden aturar perquè amb la seva actuació l’únic que estan aconseguint és destruir encara a més velocitat el seu propi estat. Aquest procés cap a la República és imparable.

La direcció d’Esquerra Republicana