ACN
ACN

La mesura pretén evitar que s’expandeixi de forma descontrolada el virus

El Govern ha acordat de forma extraordinària el confinament dels municipis d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, les poblacions de l’Anoia que han patit un brot de COVID19.

Els municipis romandran tancats des del divendres 13 de març a les 00:00h, i durarà 14 dies. L’entrada i sortida a aquestes poblacions serà permesa des de les 21:00 del 12 de març fins a mitja nit, per tal que les persones residents puguin arribar-hi i les no residents puguin marxar-ne. Durant el confinament, es recomana als residents dels municipis de l’Anoia que, en la mesura del possible, es quedin als seus domicilis. Mentre respectin les recomanacions fetes pel Departament de Salut, el Govern garanteix que els ciutadans i ciutadanes d’aquestes poblacions podran fer vida normal, és a dir, podran anar al supermercat, a la farmàcia, i a rebre l’assistència sanitària que necessitin.

“A Igualada tenim un focus amb creixement fort. Necessitem tenir-lo controlat i que no s’expandeixi”, explica la consellera de Salut, Alba Vergés, “les dades d’ahir i d’avui demostren que hem d’actuar”. Vergés ha reconegut que la mesura “és dràstica”, però que estan “fermament convençuts que és necessària”. La consellera confia en què la mesura ”podrà contenir i contribuir a baixar la corba epidèmica”.

Com a consellera, i també com a conciutadana d’Igualada, Vergés ha apel·lat a “la solidaritat dels veïns i veïnes d’Igualada i els altres municipis afectats”, i també a la confiança en la ciutadania de Catalunya que diu, “el Govern la tenim tota”. “Una abraçada molt grans a tots els veïns i veïnes, als meus pares, al meu marit i als meus fills”, ha clos Vergés.“No són unes vacances escolars”

Com ja ha anunicat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, com a mesura preventiva els centres d’ensenyament reglat estaran tancats, de moment, fins al divendres 27 de març. “No s’hi podrà fer cap acte presencial”, ha aclarit Bargalló. El conseller ha assenyalat que la mesura val per a tot tipus de centre: públics, privats i concertats. També romandrà inactiu el transport escolar i queda anul·lat qualsevol tipus d’activitat de portes obertes, molts dels quals es preveien per aquest cap de setmana.

“No són unes vacances escolars”, ha volgut subratllar Bargalló. El conseller ha reconegut que “demanem un esforç a les famílies, que hauran de tenir cura dels nois i noies a casa el màxim temps possible”, i ha apel·lat també a la solidaritat i la responsabiitat de la ciutadania. Als professors i professores, Bargalló també els ha demanat “que estiguin a la nostra disposició per a respondre a qualsevol demanda lectiva”. “Com deia, no són unes vacances, és una emergència”, ha clos Bargalló