Esquerra Republicana reforça els seus lideratges en una jornada històrica marcada per l’alta participació de la militància

La candidatura d’Oriol Junqueras i Marta Rovira rep el suport de gairebé 9 de cada 10 militants en unes eleccions amb un 57% de participació

La candidatura d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, Compromís Republicà, ha rebut un amplíssim suport de la militància, concretament d’un 88,34%, en el 28è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana, que a més, ha comptat amb una xifra de participació de militància molt superior a la de les anteriors cites de 2011 i 2015. En total, han votat el 57,14% dels i les militants, que suposen un total 5.195 persones. En termes absoluts han votat més del doble de militants que fa quatre anys: la participació ha pujat 24 punts.

La candidatura té per objectiu enfortir Esquerra com una eina útil al país, i consolidar el partit al servei de la ciutadania i de la construcció de la República Catalana. Per això s’ha apostat per un doble tàndem en què el president d’Esquerra Oriol Junqueras i la Secretària General Marta Rovira potencien la direcció del partit amb Pere Aragonès com a nou Coordinador Nacional i Marta Vilalta com a nova Secretària General Adjunta i portaveu.

En aquest sentit, Vilalta ha remarcat que “d’aquesta jornada electoral Esquerra Republicana en surt més forta, amb els lideratges que actualment pateixen exili i presó política, reforçats, i amb un aval molt important per seguir endavant”.

Vilalta també ha fet una valoració "molt positiva del sistema de vot electrònic que avui hem implementat per primera vegada. Un sistema que s’ha desenvolupat sense incidències, que ens ha permès incrementar la participació de forma important, i que combina democràcia interna i modernitat”.

Aquesta votació és el primer episodi d'un procés intern que culminarà amb el plenari que el partit té previst celebrar abans de finals d’any.