Pere Aragonès i Oriol Junqueras, aquest matí a l'arribada al Consell Nacional d'Esquerra Republicana, a Barcelona / FOTO: Gerard Magrinyà
Pere Aragonès i Oriol Junqueras, aquest matí a l'arribada al Consell Nacional d'Esquerra Republicana, a Barcelona / FOTO: Gerard Magrinyà

Junqueras diu que "és el millor president i el millor candidat per al país" i Aragonès considera "un honor i un privilegi" rebre l'aval de la direcció del partit per aspirar a un segon mandat

El president de ERC, Oriol Junqueras, ha comunicat aquest dissabte als membres del Consell Nacional del partit reunit a Barcelona que la direcció que ell encapçala ha elegit, de nou, Pere Aragonès com a candidat a la presidència de la Generalitat. El President de Catalunya, per tant, optará a un segon mandat.

Oriol Junqueras, en la seva intervenció, ha subratllat que la repressió en cap cas ha pogut, ni podrà, doblegar al partit republicà. Després de recordar la por que aixeca ERC als poders de l’Estat, el president del partit s’ha vantat de que la repressió no impedirà a ERC prendre les decisions “quan toquen. I ara toca escollir candidat a la reelecció”.

El líder republicà ha explicat els motius pels que Aragonès ja va ser nomenat candidat el 2021 i, després de recordar que la repressió segueix vigent, com acredita que la secretària general d’aquest partit estigui exiliada i, el president, inhabilitat, ha recordat els punts forts de la gestió del president de la Generalitat al front del Govern.

Com que estem convençuts que en Pere Aragonès és el millor president per a aquest país i el millor candidat per tornar-se a presentar, avui el volem proposar. I és un orgull fer-ho aquí, en directem davant vostre”, ha dit Junqueras entre els aplaudiments de les més de 200 persones que s’han congregat a l’auditori del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

També li ha demanat que culmini la primera gran transformació republicana amb una segona legislatura que condueixi el país a les portes de l'horitzó 2030 en què ja s’està treballant. “És el millor president de Catalunya i el millor candidat a presidir-la”, ha insistit.

Aragonès vol quatre anys més

Pere Aragonès posarà tota l’energia, les ganes, les idees i l’experiència per continuar liderant el país una nova legislatura. “És un honor i un privilegi que l’executiva nacional em proposi de candidat, d’acord amb les eines i amb el procés que pertoca. Em poso a disposició, amb tots vosaltres al costat, de continuar obrint camí i poder completar l’obra de govern amb una segona legislatura”. Ha mostrat, així, la seva predisposició per donar-ho tot durant quatre anys més, per poder acabar tota la feina iniciada aquesta legislatura.

Com ens van dir que l''amnistia era impossible i l'hem aconseguit, farem un referèndun reconegut internacionalment sobre la independència de Catalunya"
Pere Aragonès President de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC

Així mateix també ha posat en valor la feina feta pel govern des de la investidura ara fa tres anys. Destacant la creació d’oportunitats per a tothom i arreu, com la gratuïtat de l’I2, l’impuls de l’habitatge públic, la transició energètica, la reindustrialització, l’impuls de l’ecosistema de recerca i coneixement, el traspàs de rodalies i el progrés del català en l’àmbit audiovisual.

En aquest punt, ha remarcat que “hem situat la llengua i la cultura del país al centre del debat políitic. Volem que a Catalunya la nostra llengua tingui les mateixes oportunitats que totes les llengües que ens envolten”, ha dit. Aragonès ha reivindicat la necessitat d’estar orgullosos del país i de la feina feta aquests darrers anys.

Per Aragonès, ser president de Catalunya és l’honor més gran que qualsevol ciutadà pot tenir, i alhora una gran responsabilitat que vol seguir assumint, també gràcies al projecte col·lectiu amb més de 90 anys d’història que és Esquerra Republicana.

Aragonès ha posat en valor el compromís del partit amb la justícia social, el republicanisme i la llibertat nacional, des de tots els ajuntaments fins a la Generalitat de Catalunya. També ha reivindicat el fil roig republicà i haver aconseguit convertir en realitat allò que semblava impossible, com al llei d’amnistia: “Hem obligat l’estat a passar de la repressió a la negociació. Vam aconseguir l’alliberament dels presos polítics i l’eliminació de la sedició”, ha recordat.

I ha subratllat, també, que “de la mateixa manera que ahir deien que l'amnistia era impossible ara ho diuen el referèndum. I si tantes coses que ens deien que eren impossibles nosaltres les hem fet possibles, nosaltres farem un referèndun reconegut internacionalment sobre la inddepencència de Catalunya”.

Aragonès ha assegurat que es veu amb força per continuar liderant Catalunya perquè està acompanyat de persones que estimen per sobre de tot el país, com ho son l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira, un gran actiu de present i de futur per Esquerra i per Catalunya. La repressió tenia un objectiu que era deixar ERC sense lideratges. Per això el més condemnat de tots els condemnats va ser Oriol Junqueras. Vull posar en valor l’actiu que suposen l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira”, ha dit Aragonès entre els aplaudiments de la sala.

Per Aragonès és fonamental confiar en la ciutadania, en el seu talent i esforç. Com també ho és sacsejar, transformar i trencar inèrcies. I alhora, perseverar i insistir. Aquest és l’objectiu del president de la Generalitat pel que queda de legislatura i la propera.

Així doncs, Aragonès s’ha mostrat convençut de la victòria, perquè quan guanya Esquerra, guanya Catalunya. “Tenim moltíssim reptes, i els hem d’afrontar amb totes les eines. Estic convençut que a les properes eleccions tornarem a vèncer, perquè vencent Esquerra Republicana guanya Catalunya”, ha conclòs.


Raül Romeva deixa la direcció d’ERC per a presidir la Fundació Irla

El Consell Nacional d’aquest dissabte, d’altra banda, ha aprovat les modificacions que la direcció ha introduït a la seva Executiva. Així, l’exconseller’ Raül Romeva deixa l’ens de direcció per a presidir la Fundació Josep Irla.

Així mateix, el màxim òrgan del partit entre congressos ha donat llum verda al relleu de Marc Colomer per Oriol Duran, al front de la vicesecretaria de Comunicació i Estratègia. Duran era, fins ara, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió. D’altra banda, Cristian Agudo assumeix la secretaria de Comunicació que, fins ara, no comptava amb cap nomenament vigent.