Vilalta, sobre l'acord amb Sobiranistes: “Esquerra som la porta d’entrada a l’independentisme, volem guanyar un país i ser l'eina més útil per aconseguir-ho”

Joan Josep Nuet s’incorpora de número 4 a la llista per Barcelona i reivindica una República catalana social i democràtica

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha reivindicat el partit republicà com “la porta d’entrada a l'independentisme”. En presentar la coalició amb Sobiranistes de cara a les eleccions del 28 d’abril al Congrés dels Diputats, Vilalta ha insistit que l’aliança, que situa Joan Josep Nuet de número 4 a la llista per Barcelona, enforteix el projecte republicà i independentista. “No volem guanyar un dia, ni uns quants escons o cadires, volem guanyar un país, fer real la República catalana i des d’Esquerra volem ser l’eina més útil per aconseguir-ho”, ha afirmat la portaveu republicana.

La candidatura per al 28-A al Congrés reforça doncs la diversitat i la transversalitat que representa Esquerra: “Obrim les llistes per assemblar-nos tant com sigui possible al país que volem representar”, ha afegit la portaveu dels republicans. És en aquest context que Vilalta ha afiramt que els republicans aposten per la pluralitat a les llistes i treballar així “la unitat republicana per a la república catalana”. “És el que seguirem fent”, ha reblat.

En la mateixa roda de premsa, Vilalta també ha refermat el compromís d’Esquerra amb les llistes cremallera i amb el pes de les dones en la presa de decisions. I la portaveu ha defensat fer “compatible” aquesta aposta amb denunciar l’excepcionalitat i la repressió política, de manera que el president d’Esquerra, Oriol Junqueras, sigui el cap de llista i Gabriel Rufián, el número 2 per Barcelona.

Obrim les llistes per assemblar-nos tant com sigui possible al país que volem representar
Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana

Al seu torn, Rufián ha reivindicat Esquerra com a “dic de contenció” i com a “muralles antifeixistes” en unes eleccions en què “convé ser més que un partit, més que polítics”. “Fem una crida als demòcrates que comparteixen els valors de la democràcia, la justícia social i l’antifeixisme”, ha conclòs Rufián.

Per Joan Josep Nuet, de Sobiranistes, la coalició és un “pas que remou de dalt a baix” el tauler polític. “La república catalana és el camí i defensarem que sigui social i democràtica”, ha afegit Nuet en una aposta també pel procés constituent i la ruptura del règim del 78. A la presentació de la candidatura també hi havia Carolina Telechea, la número 3 a la llista, i Mirella Cortès, per al Senat.