Els promotors de la ILP, aquest dilluns amb les signatures recollides.  / ERPV
Els promotors de la ILP, aquest dilluns amb les signatures recollides. / ERPV

La ILP Tres Voltes Rebel ha aconseguit gairebé 13.000 signatures, que permetran portar la llei a debat a les Corts Valencianes

El febrer de l’any passat, Esquerra Republicana del País Valencià va registrar davant les Corts Valencianes la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Tres Voltes Rebel, una iniciativa pionera que demana la gratuïtat de productes per a la menstruació sostenibles, copes menstruals o compreses de tela, i la regulació dels espais públics perquè disposin de productes menstruals d’un sol ús, també gratuïts.

Aquest dilluns s’han dipositat a la Junta Electoral Valenciana les 12.863 signatures que s’han recollit durant deu mesos arreu de totes les comarques del País Valencià. La representant legal de la ILP i secretària general d’ERPV, Maria Pérez, ha destacat la dificultat de la campanya a causa de les restriccions per la COVID-19, però ha celebrat la bona acollida que ha tingut la iniciativa arreu del País Valencià. També ha apuntat que “ara la pilota està en la teulada dels grups representats a les Corts i esperem que els grups parlamentaris es sumen a una proposta que situa el País Valencià al capdavant de la lluita contra la pobresa menstrual i la protecció ambiental”.

El promotor de la ILP i president d’ERPV, Josep Barberà, ha assenyalat que és la primera iniciativa legal del republicanisme valencià que arriba a les Corts i que “situa el País Valencià a l’avantguarda del món en el reconeixement d’un nou dret”, essent pioners en la gratuïtat de productes sostenibles, si els grups donen suport a la llei.

La ILP situa el País Valencià a l’avantguarda del món en el reconeixement d’un nou dret
Josep Barberà President d'ERPV i promotor de la ILP

La ILP ha tingut una molt bona acollida arreu del País Valencià, segons ha assenyalat Maria Pérez: “La ILP porta signatures de dones i homes de totes les comarques, i de totes les sensibilitats polítiques. No hem volgut fer una llei per als republicans d’esquerres sinó una llei que reconega un dret a totes les dones del País Valencià”. També ha comptat amb la col·laboració d’ajuntaments que han facilitat la recollida de signatures, i entitats com la plataforma Balloona Matata, amb qui s’ha dut a terme la campanya.

L’aprovació de la iniciativa marcaria un precedent als Països Catalans. De fet, la consellera d’Igualtat i Feminismes de Catalunya, Tània Verge, ja va mostrar interès per aquesta en una reunió amb els promotors de la ILP, el passat mes de setembre.

Etiquetes