La diputada Montse Bassa intervenint al Congrés dels diputats
La diputada Montse Bassa intervenint al Congrés dels diputats

Els republicans aconsegueixen acabar amb la segregació per sexe als centres concertats per tal de garantir la igualtat efectiva de gènere

Esquerra Republicana ha aconseguit aquesta setmana al Congrés blindar la immersió lingüística, aprovant una esmena al Projecte de Llei pel qual es modifica la Llei orgànica d'educació, coneguda com a Llei Wert i acabar amb la segregació per sexe als centre concertats. "És un deure moral derogar la Llei Wert", ha afirmat contundentment la diputada republicana, Montse Bassa.

"Esquerra Republicana treballa per aconseguir una llei educativa pròpia dins d'una República Catalana independent", però mentre això es fa possible, la diputada republicana ha anunciat que el grup Republicà al Congrés ha aconseguit tres fites "importantíssimes" en aquesta primera fase per derogar la Llei Wert:

  1. Per una banda, blindar la immersió lingüística. “Forcem que el català sigui la llengua vehicular a Catalunya a la normativa estatal”, diu Bassa.
  2. Per altra banda, els republicans també han aconseguit que els centres educatius que segreguen per sexe deixin de rebre finançament públic, garantint així el dret de l'alumnat a rebre una educació basada en la igualtat efectiva entre homes i dones. També es promourà per part de les administracions educatives que el material educatiu fomenti la igualtat i no continguin estereotips sexistes o discriminatoris.
  3. A més, Esquerra Republicana ha aconseguit que el sistema educatiu català guanyi competències per decidir el seu currículum, també a la formació professional, ampliant la seva capacitat de decisió sobre els continguts.

Finalment, la diputada republicana i portaveu d'educació d'Esquerra al congrés, Montse Bassa, ha assegurat estar molt orgullosa del treball fet en conjunt amb el departament d'Educació de la Generalitat i la sectorial d'Esquerra per defensar una educació de qualitat.


Vídeo amb declaracions de la diputada Montse Bassa aquí: