Esquerra Republicana denuncia la vulneració dels drets dels detinguts i empresonats el 23S i demana que se’ls deixi en llibertat

Esquerra Republicana rebutja l’empresonament de les persones detingudes des del 23 de setembre, és una etapa més en l’onada repressiva de l’Estat espanyol i la seva persecució contra un moviment polític i democràtic. D’aquí a pocs dies farà dos mesos que set d’aquestes persones són a la presó i cada dia que passa es demostra més la injustícia i la indefensió que han patit fins ara. Se’ls ha vulnerat el dret a la defensa i se’ls manté a la presó amb unes proves i unes declaracions que Esquerra considera que no s’ajusten a la legalitat.

L’Audiència Nacional ha admès irregularitats flagrants en el procés judicial. La sala d’apel·lació ha admès que s’han vulnerat els seus drets, un posicionament que dona la raó a les defenses i que obligava a revocar la resolució d'empresonament. Malgrat tot, amb una pirueta jurídica, l’Audiència Nacional ha ratificat la decisió de mantenir-los igualment entre reixes. I en la nova vista, res no ha canviat.

És per això que Esquerra Republicana denuncia que estem davant d’una nova vulneració dels drets fonamentals i de defensa dels empresonats i exigim que se’ls deixi en llibertat.

Esquerra Republicana reafirma el seu suport als amics i familiars dels encausats. Els volem lliures, els volem a casa.