Esquerra Republicana valida les llistes per a les europees, amb Diana Riba com a cap de cartell i Tomàs Molina de número 2

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana ha donat llum verda a les llistes per a les eleccions europees del proper 9 de juny. Com ja es va anunciar fa unes setmanes, la republicana Diana Riba encapçalarà la candidatura d’Esquerra, mentre que el físic i meteoròleg Tomàs Molina serà el número dos dels republicans.

Diana Riba, doncs, encapçalarà el projecte republicà per treballar per una Catalunya lliure dins una Unió Europea més sostenible, justa i feminista. Amb aquest esperit, la incorporació de Tomàs Molina reforça, encara més, la convicció ecologista del projecte d’Esquerra Republicana. Com assegura el mateix Molina, el meteoròleg i ferm lluitador contra el canvi climàtic fa el pas “amb la voluntat que a Catalunya treballem plegats en un futur esperançador i il·lusionant”.

La periodista i comunicadora danesa Helle Kettner serà la tercera dels candidats republicans al Parlament Europeu, escollida com a representant del Camp de Tarragona. La seguiran Oriol Cases, Elisabet Nebreda i Jordi Navarra.

Hi figuraran també candidats dels Països Catalans, per part del País Valencià, Mikel Lorenzo, entre d'altres. La menorquina Blanca Noguera serà la representant del Jovent Republicà després que el seu Consell Nacional l’escollís el passat mes de març com a cap de llista de l’organització juvenil. A més, tal i com han fet els republicans en altres candidatures, també s'integren membres de Comunistes. En aquest cas, Arnau Piqué, secretari de relacions internacionals de Comunistes de Catalunya. Tanca la llista la Maite Salord, escriptora menorquina i expresidenta del Consell Insular que s'hi afegeix com a independent a proposta d'Ara Més.

La llista d’Esquerra Republicana s’integrarà a Ara Repúbliques, la coalició d’EH Bildu, el BNG i Ara Més. Així, i tal com va expressar Riba, “Ara Repúbliques es presenta per tornar a treballar per assolir un estat propi de les nacions sense estat i construir societats més justes, igualitàries i sostenibles”.

Etiquetes