Aragonès acompanyat de Vilalta, Sabrià, Torrent, Sans i Jordà durant la compareixença a la seu nacional / Arnau Carbonell
Aragonès acompanyat de Vilalta, Sabrià, Torrent, Sans i Jordà durant la compareixença a la seu nacional / Arnau Carbonell

Els republicans constaten la poca predisposició de Junts per arribar a un acord i urgeixen a fer govern en solitari per donar resposta a les urgències del país

Assumim la responsabilitat d’iniciar aquesta legislatura amb un govern en solitari. Acceptem la proposta feta per Junts de facilitar un govern d’Esquerra Republicana en minoria". Així de contundent s’ha mostrat aquest matí el coordinador nacional d’Esquerra Republicana i vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, en una compareixença a la seu nacional del partit. Ha anunciat la decisió amb l’objectiu de “desencallar les negociacions i evitar una repetició electoral” amb un govern d'Esquerra amb un ampli suport parlamentari.

El republicà ha constatat que malgrat les setmanes de feina, les negociacions segueixen encallades en el mateix punt amb Junts: “Avui es compleixen 83 dies de les eleccions al Parlament de Catalunya. 83 dies de negociacions que han servit per establir importants consensos, però alhora, han evidenciat les enormes dificultats per arribar a acords i generar confiances sobre qüestions troncals i bàsiques per construir una coalició de govern entre Esquerra Republicana i Junts”, ha sentenciat.

El candidat a la presidència ha assegurat que “l'optimisme d'ahir de Junts no ens encaixava amb l’evolució de les negociacions. Vam proposar una trobada que no va ser possible. I la resposta ens retorna al punt de partida del febrer".

 Aragonès durant la roda de premsa d'aquest dissabte / Arnau Carbonell
Aragonès durant la roda de premsa d'aquest dissabte / Arnau Carbonell

És per això que, tal i com ha destacat Aragonès, després de 222 dies de govern en funcions, la millor opció possible per “evitar una repetició electoral és un govern d'Esquerra amb un ampli suport parlamentari i compromès amb la reconstrucció econòmica i social i amb l’amnistia i l’autodeterminació. Seguim parlant i negociant. Però fem-ho sense la pressió de la repetició electoral", ha reiterat.

En aquest sentit, Aragonès ha assegurat que "no es pot posar en risc el 52% de vots independentistes. No tenim més temps per perdre. És el moment de la responsabilitat. Aquest país necessita un govern que pugui prendre totes les decisions, amb totes les eines, i de forma immediata", ha afirmat.

El republicà ha conclòs la seva intervenció recordant que "vivim una situació greu. Portem més d’un any patint una pandèmia. La crisi econòmica està provocant estralls. I en paral·lel, la repressió que pateix l’independentisme no s’atura. Cal un govern transformador, una nova Generalitat republicana".

Etiquetes