Salut demana als veïns de tres barris de L'Hospitalet no sortir de casa per frenar la transmissió de la Covid-19

Vergés recorda la importància de seguir les recomanacions i les mesures de seguretat per frenar l’augment de casos de coronavirus als barris de la Torrassa, Collblanc i la Florida

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut aquesta tarda per demanar a la ciutadania dels barris de la Torrassa, Collblanc i la Florida de L’Hospitalet de Llobregat que “la sortida dels domicilis sigui només anar a treballar, assistir als centres de salut, per tenir cura de persones grans i infants” o per aquells aspectes necessaris. Tot allò que sobrepassi altres motius no necessaris, “recomanem fermament” a la població que no surti de casa, ha afegit la consellera. “Hi ha uns 300 casos actius de Covid-19 a L’Hospitalet molt especialment concentrats en nombre i creixement en aquests tres barris, sabem que demanem un esforç, i més en època d’estiu, però és important seguir les mesures per d’aquí uns dies poder frenar els contagis”, ha assegurat.

Així, segons ha explicat el Departament, aquestes mesures es prenen per almenys 15 dies i inclouen, a més de la recomanació de no sortir de casa, la limitació a 10 persones de qualsevol reunió familiar o d’amistats; el tancament d’establiments esportius i culturals, com ara cinemes, teatres i locals d’oci nocturn; o la a reducció de l’aforament en els bars i restaurants al 50% a l’interior, entre d’altres.

Vergés ha explicat que han “cregut oportú no actuar en tot l’àmbit de la ciutat perquè hi ha barris amb incidència baixa i sense alerta” però ha recordat a tota la població catalana la importància de complir l’ús obligatori de la mascareta, seguir una higiene de mans continuada i respectar les distàncies de seguretat per frenar els contagis de coronavirus.

Amb tot, la consellera ha conclòs la seva intervenció destacant que totes aquestes mesures s’han pres per actuar al màxim de ràpid possible i “per evitar mesures més restrictives en un futur, que ningú ho vol”.