Aragonès: 'Es demana neutralitat al Govern però la Junta Electoral calla davant del posicionament polític de la Guàrdia Civil; és una vergonya!'

Vilalta crítica les "amenaces" del cos i pregunta si tornaran a exercir violència contra la població com per l'1-O

El coordinador nacional d'Esquerra Republicana i la secretària general adjunta, Pere Aragonès i Marta Vilalta, han carregat amb contundència aquest dijous contra el discurs polític que van pronunciar els responsables de la Guàrdia Civil en un acte a Sant Andreu de la Barca. "Es demana neutralitat a les administracions per part de la Junta Electoral a uns governs escollits per la ciutadania en base a programes polítics, però la Junta Electoral calla davant d'uns comandaments de la Guàrdia Civil que pren partit davant d'una determinada ideologia", ha assegurat Aragonès en intervenir al ple del Parlament. I "és una vergonya", ha constatat el també vicepresident del Govern.

Durant la seva intervenció, Aragonès ha advertit també que el 'Todo por la patria' de la Guàrdia Civil "s'assembla molt" al lema de campanya del PSOE, 'Ahora España', que és també "leitmotiv" d'altres partits. "Que es porti a terme de manera tan clara i diàfana és vergonyós", ha insistit Aragonès.

El coordinador nacional d'Esquerra ho ha dit en respondre a la diputada republicana Marta Vilalta, que li ha preguntat sobre la vulneració de drets fonamentals a l'Estat. "Tota justícia moguda per ànims de venjança, per definició, no pot ser mai justa. I si hi ha venjança, no hi ha respecte per als drets fonamentals", ha advertit Vilalta a les portes de la sentència contra els presos polítics.

Vilalta, que ha posat èmfasi en la petició de la fiscalia d'allargar la presó preventiva de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ha carregat contra la JEC per censurar mitjans públics i ha posat el focus també en les paraules dels responsables de la Guàrdia Civil. Mentre s'envien un altre cop efectius dels cossos de seguretat de l'Estat a Catalunya, es llancen "amenaces" com les d'ahir: "Quan diu 'ho tornarem a fer', què ens vol dir? Que tornaran a exercir la violència de la ciutadania a Catalunya?", ha preguntat Vilalta.