Esquerra defensa el dret a la mobilització i exigeix responsabilitats per les actuacions policials injustificades

Davant de les mobilitzacions d’aquests dies i en relació a les actuacions policials, Esquerra Republicana es referma en la més absoluta defensa del dret a la mobilització i a la protesta per part de la ciutadania i reitera el caràcter pacífic i cívic del moviment independentista.

En l’escenari polític i social actual, des d’Esquerra Republicana entenem que l’objectiu prioritari del cos de Mossos d’Esquadra ha de ser preservar l’exercici dels drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania.

En aquesta línia, Esquerra Republicana

  • exigeix que es portin a terme les investigacions pertinents de totes les actuacions injustificades i que, arribat el cas, se’n depurin les responsabilitats i se n’informi la ciutadania amb total transparència;
  • exigeix el compliment escrupolós per part dels Mossos d’Esquadra de les conclusions aprovades pel Parlament que no només prohibeixen les bales de goma, sinó que aposten per la mediació, la proporcionalitat i estableixen les mesures necessàries per garantir el servei públic i el prestigi del cos de Mossos d'Esquadra;
  • i mostra la seva solidaritat amb les persones ferides com a conseqüència d’aquestes actuacions.

Des d’Esquerra Republicana entenem que a la immensa majoria dels efectius del Cos els guia la vocació de servei i els valors democràtics, però precisament per aquest motiu és encara més incomprensible que alguns elements puguin portar a terme accions que, de manera sistemàtica, contradiuen aquests principis.

És la lleialtat institucional la que ens mou a exigir al Govern al qual donem suport parlamentari que prengui mesures efectives per revertir de manera immediata aquesta situació. Els Mossos d’Esquadra han de seguir sent una policia democràtica de la qual el conjunt de la ciutadania se’n senti orgullosa i ser percebuda com a garant dels nostres drets i llibertats.

Per últim, convidem al conjunt de la ciutadania a prendre part, seguint els principis de mobilització pacífica i no violenta, en totes aquelles mobilitzacions que legítimament protesten contra una sentència judicial arbitrària i injusta.