Pere Aragonès, durant la conferència d'aquest dijous
Pere Aragonès, durant la conferència d'aquest dijous

A la conferència 'Un govern al costat de la gent', demana a tothom estar a l'alçada i fer possible un acord amb JxCat, la CUP i els comuns per capgirar la crisi i avançar en clau social, nacional, feminista i verda

El presidenciable d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha fet una crida a obrir una nova etapa a Catalunya que impliqui una transformació profunda del país. Així ho ha dit durant la conferència 'Un govern al costat de la gent', en què Aragonès ha urgit a bastir un govern amb Junts per Catalunya, la CUP i els comuns. "No hem vingut a gestionar, hem vingut a transformar. Qui no vol un govern com aquest? A qui li fa por?", s'ha preguntat.

El presidenciable d'Esquerra ha apel·lat obertament a l'esperit del 3 d'octubre, a les lluites compartides. I davant dels responsables de formacions polítiques i entitats socials ha parlat d'"un impossible tan necessari per al país que hem d'aconseguir, com sigui, que sigui possible".

El coordinador d'Esquerra Republicana manté l'aposta per aquest govern ampli que sacsegi les inèrcies de sempre i que permeti encetar una nova etapa a Catalunya. I fer-ho sobre quatre eixos prioritaris, quatre "revolucions inajornables": en clau social, feminista, verda i democràtica. Aragonès ha subratllat les complexitats del dia a dia, agreujades per la pandèmia i per la resolució política del conflicte amb Catalunya, i ha demanat afrontar-les amb "afany irrenunciable de justícia i llibertat". "En els pròxims anys —i m'atreviria a dir que en els mesos vinents— ens hi juguem el futur de les properes generacions. Per això cal fer un pas endavant", ha afirmat.

  Aragonès es conjura a obrir una nova etapa: 'No hem vingut a gestionar, sinó a transformar. Qui no vol un govern com aquest?'


És en aquest sentit que ha apel·lat a la responsabilitat de tothom i ha demanat estar a l'altura de la ciutadania: "Tenim a les nostres mans el futur del país". Per això ha fet demanat a tots els actors polítics aportar "altes dosis de generositat" per fer-ho possible i poder "reescriure el guió" amb un Govern que treballi sempre pel bé comú des del progrés -ha desgranat propostes com ara el pla de rescat social amb un reforç de l'estat del benestar, un pla de reactivació econòmica i un pacte antifeixista al Parlament-, per a l'amnistia i l'autodeterminació i cap a la República Catalana.

"Ningú té majoria absoluta. I això ens obliga a arribar a acords", ha recordat Aragonès a totes les formacions polítiques. I en aquest sentit ha tornat a demanar que es deixin de banda els "vetos creuats" per posar el país i les persones al centre. "Si no volem malmetre l'oportunitat històrica de fer la sacsejada que el país necessita, tots i totes hem de sortir de la nostra zona de confort", ha afegit. Perquè no es tracta tant de 'amb qui' sinó 'què' fer. És per això que ha demanat implicació directa en la governabilitat i no temptejar la carta de la repetició electoral.

"Aquest és el futur que imagino com a futur president de la Generalitat que aspiro a ser. Ho donaré tot: tota la intensitat; tota la convicció d'esquerres, republicana i independentista. Farem un equip enèrgic i cohesionat. El govern de la transformació. El govern del pas ferm cap a la llibertat d'aquest país. És el meu oferiment. I és el meu compromís", ha conclòs.

? Aquí podeu recuperar tot la intervenció?


Etiquetes