Vilalta urgeix Sánchez a escollir 'si vol abraçar la dreta o buscar una solució pactada'

Els republicans alerten de la debilitat dels socialistes després del 10N i fixen que la via política passa per l'autodeterminació, l'amnistia i el respecte institucional

O buscar aliances a la dreta i alimentar el discurs ultra, o apostar per una sortida política per a Catalunya. Per Esquerra Republicana aquesta és la decisió que ha de prendre ara el líder del PSOE, Pedro Sánchez, després de les eleccions d'aquest 10N. "De la repetició electoral, que era una irresponsabilitat, el PSOE i el PSC en surten debilitats, depenent encara més de l'independentisme", ha afirmat la portaveu i secretària general adjunta d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, aquest dilluns.

En roda de premsa, la portaveu dels republicans ha afirmat doncs que els resultats d'aquest diumenge deixen el PSOE en una posició més dèbil per l'immobilisme i el bloqueig de Pedro Sánchez. I per això els republicans hi veuen una oportunitat per obligar-los a seure i parlar d'una solució democràtica a les urnes. "Sánchez ha de triar: o una solució que es basi en drets i llibertats, o més dreta; ha de decidir si vol abraçar la dreta i seguir ignorant Catalunya, o seure a parlar i buscar una solució a aquest conflicte", ha insistit Vilalta.

Una solució política, ha afegit, que passa per l'autodeterminació, la fi de la repressió, l'amnistia i el respecte institucional. És a dir, "pel respecte a la voluntat majoritària a les urnes de Catalunya", ha precisat la portaveu dels republicans en posar en valor una heterogeneïtat independentista que va sentenciar diumenge a les urnes que la venjança no és la resposta.

"La ciutadania va emetre la seva sentència en forma de democràcia: 'sí' a una solució política i 'no' a la repressió, que és l'alternativa de l'estat espanyol", ha conclòs Vilalta.

Etiquetes